Kako pronaći izgubljeni mobitel ili tablet preko Googlea?

Bez obzira na to jeste li svoj mobitel izgubili u kući, autu, na poslu ili da ni sami ne znate gdje je, postoje načini na koji to možete saznati. Štoviše, ako i nađete lokaciju mobitela ili tableta, možete zatražiti da zvoni kako bi ga lakše pronašli.

Evo kako…

Ova metoda odnosi se na uređaje upogonjene Android operativnim sistemom. Ako imate iOS uređaj, i on ima neke slične metode (Find My iPhone), ali on neće biti dio ovog tutorijala. Da bi pronašli svoj pametni uređaj, potrebno je imati neke aplikacije i postavke.

Vaš uređaj trebao bi imati instaliran “Google App”, aktivan “Now cards”, “Web & App activity” i “Google Now notifications”, te konačno, izvještavanje o lokaciji treba biti podešeno na “High accuracy”. Nakon što je sve spremno, nema više straha od izgubljenog telefona / tableta.

Ako se izgubi, logirajte se na Google koristeći isti račun koji je povezan s izgubljenim uređajem, te upišite u google “find my phone”, nakon čega će vam se prikazati mapa s približnom lokacijom vašeg uređaja (budite strpljivi, sačekajte nekoliko sekundi).

Ta približna lokacija reći će vam gdje se mobitel nalazi okvirno (u kući, dvorištu, kafiću, itd.), a ako ga u prostoriji ne možete naći sigurno bi vam pomogla opcija da telefon zazvoni? Za to postoji opcija “Ring on the map” koja vam se pritom nudi, te će odabirom iste vaš telefon zvoniti do 5 minuta najjačim tonom.

Naravno, postoje i neke aplikacije specijalizirane za ove akcije, kao primjerice Prey, koji je besplatan i neće pratiti svaki vaš korak, nego će se aktivirati samo na vaš zahtjev. Napomenimo još kako Prey funkcionira na oba OS-a.

Mobitel.geek.hr