VLADO MARUŠIĆ: “Bože zar nije dosta?”

Potresi koji ujedinjuju ljude

Današnji potres (29.12.2020.godine), koji je pogodio Petrinju, Sisak i Zagreb je bio znatno razorniji od onog koji je pogodio Zagreb pred Uskrs ove godine. Dok se žrtve i štete od ovog potresa zbrajaju, mobilizirane su sve raspoložive službe i snage kako bi se pomoglo unesrećenima. Sa svih strana RH i inozemstva pristiže pomoć u pogođene gradove ,a cijeli državni vrh obilazi gradove u Sisačko-Moslovačkoj županiji kako bi bio uz stradale. To je neka uobičajena procedura u svim nedaćama koje pogode državu ili neki njen kraj koju koriste svi državnici ovog svijeta, što im je konačno obveza i dužnost jer su dobili povjerenje stanovnika države.

Ovaj znatno razorniji potres od 6,2 po Richteru pogodio je Sisačko-Moslovačku županiju niti dan nakon prvog potresa koji je bio jačine 5,00 po Richteru. Važno je napomenuti kako su mnogi državnici susjednih zemalja, EU i cijelog svijeta izrazili podršku RH u ovim teškim trenucima. Svi su združeni u nevolji koja može pogoditi bilo koga i bilo kada. Vodeći svjetski mediji u svojim udarnim naslovima se bave potresima u RH. Mnogi će noćas i ovih dana spavati vani u svojim automobilima, susjednim gradovima, u kontejnerima jer se takvi potresi slabijeg intenziteta znaju vratiti nekoliko puta. Mnogi su naslovi u medijima jako znakoviti, no jedan koji je osvanuo posebno privlači pažnju a glasi: “Bože zar nije dosta?“

Zagreb kao vjersko,kulturno,i javno središte svih Hrvata

Odista promatrano s jedne strane ,Bože zar nije dosta nevolja koje pogađaju ljude iz Zagreba i okolnih mjesta,a svi znamo kako je Zagreb naša majka, centar svih Hrvata svijeta, naša vječna sudbina, naš cilj, bitak svih naših želja i mogućnosti? Mjesto iz kojeg sve počinje i u koje se sve vraća. Mjesto koje Hrvatima cijelog svijeta određuje sudbinu. Mjesto najvećih radosti Hrvatskog naroda kroz bližu i daljnju povijest. Tu u samom centru smo dočekivali naše najbolje sportaše, srebrne svjetske nogometaše -vatrene, olimpijske i svjetske rukometaše-kauboje, našu Janicu i Ivicu Kostelića, mnoge druge hrvatske olimpijske i svjetske športaše, naše oslobođene generale na povratku iz Haaga, govore prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana, veličanstvene koncerte Prljavog kazališta i svih drugih vodećih hrvatskih bandova i glazbenika pred stotinama tisuća razdraganih Hrvata kada se pjevalo i disalo u jedan glas. To je Zagreb kakvog volimo i kakvog pamtimo. Mjesto najveće ljubavi i najvećih nadanja hrvatskog naroda. Najvažnije vjersko, javno, gospodarsko, i kulturno središte svih Hrvata.

Mnoge nevolje su pogodile Zagreb u 2020.godini

U protekloj 2020.godini nijemi smo svjedoci mnogih nevolja koje su pogodile naše središte, naš Zagreb. Pred sami Uskrs 2020.godine snažan potres ga je pogodio u tijeku potpunog lockdowna, u borbi protiv corona virusa, kada je pala jedna žrtva u nedjeljno jutro oko 06,00 sati kada je većina Zagrepčana spavala mirnim snom, čime su izbjegnute ogromne žrtve, jer da se takav potres dogodio bilo kojeg narednog dana u tjednu u to vrijeme kada su ulice Zagreba prepune tramvaja i automobila zacijelo bi tragedija bila znatno veća. Nakon tog potresa Zagreb su pogodile jake poplave koje su ionako oštećeni Zagreb od tog potresa još više osakatile. I tada su neki mediji pisali: “Bože zar nije dosta?“ Sada je došao ovaj potres koji opet nije zaobišao Zagreb i koji se protegao kojih 30 i nešto km prema istoku, pogodivši Sisak i Petrinju.

Razmišljajući o tome, iako se ikakva racionalna misao čini suludom, pokušavamo svi na svoj način dokučiti razloge o nevoljama koje pogađaju Zagreb u tako kratkom vremenu jer to naš racio od nas traži, iako nas najviše buni činjenica kako se takve nevolje mogu dogoditi svima nama ma gdje se god mi nalazili bez nekog neobjašnjivoga razloga. Stoga ćemo se ovim tekstom pokušati dokačiti onoga što pisca ovog teksta tjera na razmišljanje u svezi nastalih tragedija Zagreba i i njegove bliže okolice. No, kako bismo pokušali odgovoriti na postavljena pitanja najprije ih treba postaviti pa krenimo redom:

Što je u stvari Zagreb?

1.Da li je Zagreb glavno središte zakonodavne,izvršne i sudske vlasti svih Hrvata?

2.Da li su u Zagrebu krenule prve protu Božje, protu kršćanske i protu- prirodne parade LGBIQT parade?

3.Tko konačno vlada Zagrebom od završetka Domovinskog rata do dana današnjeg?

Odgovori na postavljena pitanja su:

1.Zagreb je odista glavno središte zakonodavne,izvršne i sudske vlasti svih Hrvata. U tom gradu Predsjednik RH je dva puta bio veleizdajnik Hrvata Stipe Mesić, koji je nanio Hrvatima više štete nego li bilo koji drugi predsjednik od završetka Domovinskog rata. Predsjednik RH je bio i Ivo Josipović čiji otac Ante je bio dokazani partizanski zločinac iz II svjetskog rata i nakon njega, koji je franjevački samostan na Širokom Brijegu označio kao legitiman vojni cilj partizanskih zločinca nakon pada Širokog Brijega 07.veljače 2020. godine. kada su brutalno i svirepo pobijene nevine Božje ovčice njih 30,a ukupno 66. Sada je Predsjednik Zoran Milanović, pravni, ideološki pa čak i biološki slijednik bivšeg jugo-komunističkog sustava koji se s funkcijom Predsjednika države, njenom himnom i njenim znakovljem sprda,koji ne ide na Svete Euharistije za Uskrs i Božić što je za jednu državu koja se deklarira kao katolička u procentu od 87% nezamislivo.

U Saboru RH u Zagrebu se donose i usvajaju protu Božji, protukršćanski i protuprirodni zakoni od kojih valja izdvojiti IK (Istanbulsku konvenciju, Marakeški sporazum, zakon o istospolonom partnerstvu što je pandan istospolnom braku,usvajanju djece u takve zajednice, koje većinom ruku donose pravni, ideološki pa čak i biološki slijednici bivšeg totalitarnog jugo komunističkog sustava, najgoreg sustava u povijesti čovječanstva, i nitko od tih zastupnika koji su digli ruke za takve zakone se nije javni odrekao komunističkih zločina nakon završetka II svjetskog rata kada je na Križnom putu svirepo bez suđenja pobijeno preko 500 000 nevinih Hrvata,domobrana, Ustaša, žena i djece, a još najmanje toliko ih je završilo u njihovim kazamatima diljem bivše zločinačke SFRJ, od kojih su mnogi platili životom ne mogavši izdržati fizičke i psihičke torture. A nevine kosti, i njihovi nasljednici traže istinu. Traže donošenje Zakona o lustraciji koji bi barem donekle rasvijetlio istinu o tim zločinima a to se ne događa. U našem i vašem Zagrebu.

U tom gradu se donose i zakoni koji pogoduju interesno-klijentelističkim lobijima koji na koljena bacaju vjerni puk hrvatski ne dajući mu jesti. Ne dajući mu disati a kamoli pisati protiv toga. U našem i vašem Zagrebu u kojemu žive i oni koji ne donose takve zakone ali žive u njemu.

U tom gradi žive i drugi narodi i narodnosti. Najveći ološ i šljam,te najgora vrsta svih kriminalaca koji država posjeduje jer je Zagreb stjecište i središte svega. Najveći gmaz i smrad kojeg ljudsko oko može stvoriti u svojoj izopačenosti.

U takvom gradu na političku i javnu scenu mogu isplivati i likovi poput Rade Borić, Tomislava Tomaševića,Katarine Peović, Mile Kekina, Nenada Stazića, vječnog klauna i fiškala u jednome Milana Bandića, Dalije Orešković, Anke Mrak Taritaš,Vesne Pusić, Žarka Puhovskog, mnogih nevladinih udruga kojima je isključivi i jedini cilj blatiti Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu u Hrvata i Sveti Domovinski rat, te mnogih drugih direktnih slugu sotone, koji združeni u istoj sotonskoj nakani iz dna duše mrze bilo kakvu zaštitu kulture života i vrednota po kojima hrvatski narod živi i opstaje stoljećima. To je naš i vaš Zagreb koji pogađaju nevolje cijelu 2020.godinu.

2.U tom gradu su krenule prve parade LGBIQT osoba koje predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti uz pomoć mainstream medija i silnih nevladinih udruga koje sišu proračunske novce RH štite uz pomoć policije, i svatko onaj tko išta kaže protiv njih protivnik je civilizacije i moderne demokratske države RH na čijem su čelu. To je naš i vaš Zagreb.

3.Zagrebom od završetka Domovinskog rata vladaju oni čiji su pravni,ideološki i biološki prednici pobili i porobili nevine Hrvate po završetku II svjetskog rata. Oni su se namnožili i drže sve u svojim rukama. Nisu se odrekli niti jednog zla kojeg su počinili a onaj tko se ne odriče grijeha i zla nastavlja i dalje činiti još gore i već grijehe što se događa i danas. U našem i vašem Zagrebu. Za koji su mnogi Hrvati diljem svijeta dali svoj život i za koji su mnogi spremni dati svoj život i danas.

Božje opomene Zagrebu

Zagreb koji je pogodio potres pred sam Uskrs 2020.godine, kada su naredbom tzv “kriznog stožera RH“ bile zatvorene naše crkve, što nikako nije bila težnja našeg milosrdnog Nebeskog oca koji ljubi svoje vjerne ovčice kojih i u Zagrebu ima određen broj, i upravo zbog njih poštedio je taj grad veće štete i veće opomene. U prvom potresu pred Uskrs 2020. godine, u poplavama pa čak i sada. Jer Bog nikada ne kažnjava ali uvijek naplaćuje. On samo dolazi po naplatu nečega što mu je netko ostao dužan. A mnogi u Zagrebu i okolici su mu ostali jako dužni i jako su ga uvrijedili a poglavito zatvaranjem Svetohraništa Njegovog Sina. Šaljući im takvu opomenu poslao je opomenu i svima nama da se nikada ni po koju cijenu Sveti Hramovi Njegovog Sina ne smiju zatvarati, čak ni po cijenu vlastitog života. Da se ne smiju skrivati lica ljudska od lica Božjega. Da se tijelo Njegovog Sina ne smije nikada davati a ni primati na ruku jer je to Svetogrđe, jer je to uvreda i za Oca i Sina i Duha Svetoga. Uvreda za sve one koji vjeruju u to Trojstvo a ima ih dosta.

Nadao se naš Milosrdni Nebeski Otac kako će se šaljući tu opomenu narod Hrvatski a poglavito onaj u Zagrebu gdje sve započinje i sve završava opametiti i nastaviti živjeti kako to On zapovijeda. Premda su bili nestali s lica zemlje protivnici Njegove Riječi u vrijeme potresa, sve Jelene Veljače, Rade Borić, Marasi, Glavaševići, Stazići, Jovanovići, Bauci, Grbini, Tomaševići, Pusići, BABE, žabe te svi izrodi roda hrvatskog, čim se potres primirio oni su izišli iz svojih skloništa u koje su se kao pacovi skrili i počeli iznova još gori vampirski ples. U našem i vašem Zagrebu.

Nakon toga došla je i druga opomena našem i vašem Zagrebu u pogledu poplava. Mnogi su se tada zapitali: “Bože zar nije dosta?“ dok se mnogi nisu upitali niti jednog trenutka da li Bog odista postoji jer ovakve tragedije koje se događaju u Zagrebu nisu produkt slučaja već nekog smišljenog plana kako bi se narod koji je skrenuo s puta vratio na pravu stazu.

Empatija prema unesrćenima pogođenim potresima

Poplave u Zagrebu su prošle no mjere tzv “kriznog stožera“ i tajnog svjetskog plana stvaranja novog svjetskog poretka su se gomilale. Plan uništenja i zatvaranja pučanstva u kaveze je dosegao svoj vrhunac. Nošenje zaštitnih maski i dolazak tzv “spasonosnog cjepiva“ je vrhunac izrugivanja Bogu i Njegovom naumu.

I upravo dolaskom tog cjepiva u RH događa se znatno razorniji potres koji ne pogađa direktno Zagreb već nešto istočnije. Zar nije znakovito kako se ti potresi događaju pred dva izrazito značajna događaja u Hrvata. Pred Uskrs najveći kršćanski blagdan i pred dolazak cjepiva koji ima za cilj bespovratno izmijeniti ljudski genom. U oba slučaja koja su praćena zatvorenim crkvama i smanjenim brojem vjernika u njima naredbama državnog vrha RH kojima su se povinovali najviši crkveni vjerodostojnici u Hrvata pa čak i vrha naše Svete Katoličke i Apostolske crkve u Rimu. U oba slučaja reakcija s neba je ista, ljudskim i vjerničkim umom promatrana i očekivana.

Nitko ne može ne iskazati empatiju prema unesrećenima i žrtvama tih potresa i svih drugih nevolja koje pogađaju ljude Zagreba ili okolice. Nevolja koje pogađaju sve ljude svijeta. Nitko od nas ne zna Božji naum i što konačno nas koji se nalazimo od Zagreba kojih 500 ili više kilometara očekuje. Nitko od nas nije bez grijeha i nema pravo bacati se kamenjem na druge ljude koje smatramo grješnicima.

Jer konačno tko smo mi da sudimo kada će nam svima biti suđeno prema našim zaslugama.

Pita li se itko od nas koliko je suza Milosnih Naš Milosrdni Otac isplakao zbog naredbi kojima se remeti Njegov naum upravo iz Zagreba i kojeg sve počinje i u kojem sve završava po sudbinu vjernog puka Božjeg? Jednog od najvjernijih ovčica stada Božjeg na cijeloj zemaljskoj kugli. Premda isplakanih zbog čega je jednim malim pokretom svoje ruke mogao Zagreb zbrisati s lica zemlje, On to ne čini već mu daje novu šansu. Ali dokle? pita se moj mali i neznatni um. Dokle će Bog trpjeti takav izopačeni Zagreb u kojemu odista stanuju i Njegove vjerne ovčice čiji se broj ne zna. Koji nitko ne zna jer odluke koje se donose u tom gradu te protu Božje i protu-kršćanske i protu-prirodne manifestacije koje svatko nijemo i bez protivljenja promatra idu u prilog tvrdnji kako je Zagreb kontaminiran do krajnjih mjera. Zar nije i Lot pokušao spasiti izopačene gradove Sodomu i Gomoru od gnjeva Božjeg ali nije uspio zbog izopačenosti koja ih je zarobila do kraja.

Sisak i Petrinja kao kolateralne žrtve potresa u Zagrebu

Konačno kakvu ulogu u svemu tome igraju Petrinja i Sisak? Mogu li se oni promatrati u kontekstu Zagreba? Njih više treba promatrati u kontekstu kolateralnih žrtava ovih potresa koji je pogodio Zagreb, no Sisak ima još nešto što ide u prilog tvrdnji i njegove izopačenosti. Na čelu tog grada je gradonačelnica SDP-a Kristina Ikić Baniček, koja je predvodila protu-prosvjed protiv Hoda za život u tom gradu. Gradonačelnica koja je deklarirana partizanka, pravna, ideološka pa čak i biološka slijednica partizanskih zločinaca u tom gradu,u kojemu su joj građani tog grada većinom dali glasove. Da li je to dovoljno vjerni puče hrvatski kako bi shvatili što nam naš Milosrdni Nebeski Otac ovim opomenama šalje i daje? Gradovima koje je pogodio razoran potres izmijenivši vaše živote zauvijek? Izmijenivši i naše živote zauvijek u sućuti s vama. Ipak ne boj se vjerni puče hrvatski. Stado malo odabrano. Ta zar nije već zapisano: “I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti. Bit će straha i velikih znakova s neba(Luka 21,11).

Vi koji slijedite sve ono što je zapisano davno u vašim srcima i knjigama koje se prenose s koljena na koljeno a darovane su našim očevima s neba nemate se pravo bojati ničega. Samo slijedite. Od vas se drugo ništa i ne traži.

Vlado Marušić / SirokiBrijeg.info