Kako izabrati odijelo prema građi tijela!

Svi znamo koliko naporna može biti potraga za kvalitetnim odijelom kojeg ćete moći nositi u svim prilikama i koje je ujedno udobno i dobro krojeno. No, dobar kroj ovisi o građi vašeg tijela, što je razlog zašto neki krojevi jednostavno ne stoje svima. Stoga kako ne biste kockali s odabirom odijela, donosimo vam savjete kako odabrati odijelo krojeno upravo prema vašoj građi tijela.

Nižim muškarcima savjetuje se da odabiru odijela koja će im vizualno produžiti figuru. Takva odijela imaju gotovo nezamjetne linije u bijeloj ili srebrnoj boji. Pri odabiru odijela za niže muškarce posebno je potrebno pripaziti na hlače – nogavice hlača moraju biti dva prsta ispod gležnja. Također, preporuča se izbjegavanje remena, budući da vam on vizualno skraćuje figuru.

Visokim muškarcima savjetujemo da se pridržavaju savjeta koje niži muškarci trebaju izbjegavati u širokom luku. Dakle, preporuča se korištenje remena koje će vam presjeći figuru tijela te izbjegavanje odijela s linijama. Što se sakoa tiče, visokim muškarcima bolje stoji dulji sakoi, dok za niske muškarce vrijedi obrnuto.

Muškarcima koji su mršavi ili fit savjetujemo tako zvani “slim fit” kroj koji prati liniju tijela – hlače odijela su ravnog kroja dok je sako blago strukiran. Muškarcima sa jačom figurom preporučamo ravan kroj koji vizualno stanjuje i produljuje figuru tijela.

Za više savjeta koji će vam uvelike olakšati kupnju, pogledajte ovaj video!

Macho.hr