Kako zaštititi kosu od hladnoće?

Niske temperature zraka mogu isušiti kožu i kosu. Da biste zaštitili svoju kosu, potrebno je pojačati njegu tijekom zimskih mjeseci. U nastavku otkrivamo 4 jednostavnih načina koja će vašu kosu učiniti lijepom i njegovanom tijekom cijele godine.

1. Pojačajte vlagu kose

Za njegovanu kosu, potrebno je uravnotežiti vlagu u strukturi vlasi. To će spriječiti neuredno kovrčanje. Tijekom zimskih mjeseci je poželjno izbjegavati boju za kosu a ako to ne možete, birajte boje na prirodnoj bazi. Također birajte šampone za suhu i oštećenu kosu, a umjesto regeneratora koristite maske koji prodiru duboko u strukturu kose.

2. Zaustavite statički elektricitet

Proizvodi s aminokiselinama pšenice potiču vlagu i čine kosu svilenkastom. Nakon pranja, izbjegavajte trljanje kose ručnikom jer će trenje izazvati statički elektricitet. Na taj način bespotrebno lomite kosu.

3. Nosite šešir ili kapu

Budući da hladan zrak može isušiti kosu, najbolje je zaštititi ju kapom ili kapuljačom. U slučaju da nemate kapu kod sebe, zaštite ju šalom ili nježno ugurajte u jaknu.

4. Ne izbjegavajte šišanje

Suhi zrak može rascijepati vrhove kose a to će ju učiniti neurednom. Priuštite si šišanje vrhova svaka dva mjeseca i uklonite oštećene dijelove kose.

CentarZdravlja.hr