VIDEO: Znate li kako vezati leptir mašnu?

Znate li da tek 1% muškaraca zna vezati leptir mašnu? Za to su zapravo “krive” već unaprijed vezane mašne koje se samo zakopčaju ali i predrasuda da leptir mašne nose mlakonje. Istina je da leptir mašnom itekako možete istaknuti svoju muževnost, gospodski stil i istaknuti se kao originalni gentleman. A naučiti vezati leptir mašnu i nije zapravo komplicirano, postupak nije puno drukčiji od vezanja cipele.

Kada nositi leptir mašnu

Priznajte jeste li ikada nosili leptir mašnu? Većinu muškaraca leptir mašna asocira na geeky profesora i ne pada ima na pamet kao odjevni predmet, osim možda za potrebe vlastitog vjenčanja. Istina je zapravo sasvim suprotna i ako je dobro «uparite» s ostatkom odjeće, leptir mašna će istaknuti upravo muževnost i decentnost koju nosite u sebi. Pa evo nekoliko prigoda gdje se možete istaknuti leptir mašnom:

Vjenčanje i sličan formalni event: Tu zaista ne trebate brinuti da ćete biti previše “skockani”. Obucite najdraže odijelo i izaberite leptir mašnu koja će privući pogled i bojom još više istaknuti kombinaciju koju ste izabrali.

Posao: Da, zašto ne posao. Leptir kravata savršen je način da se istaknete u moru tamnoplavih odijela i šarenih kravata. Izaberite tamnoplavu ili sivu leptir kravatu sa suptilnim uzorkom.

Spoj: U maniri Jaya Gatsbya, izvedite svoju damu na večeru ili u kazalište, ma izvedite je u obližnji fast food ali napravite to sa stilom. A stil, osim dobrih manira, podrazumjeva i stil oblačenja. Ne trebate nužno nositi smoking, leptir kravatu možete nositi i uz sportski kroj odijela ili čak jaknu.

Stilovi vezanja leptir mašne

Način vezanja leptir mašne, zapravo je uvijek isti, međutim postoje razlike u tome kako ćete poslije namjestiti oblik. Tako postoje slijedeći stilovi; Wide butterfly čija su krila mašne vrlo široka i gotovo bez nabora, zatim Modified butterfly, također širih krila li s naborima, Skinny batwing ima uska krila a kod Diamond pond stila krila su vodoravno izdužena po sredini na način da rubovi krila mašne čine trokutasti oblik. Obratite samo pažnju na to da širina zavezane leptir mašne treba biti jednaka širini vašeg lica, niti uža, niti šira.

Kako vezati leptir mašnu

Kako smo već istaknuli, postupak je jednostavan i vrlo sličan načinu vezanja vezica na cipeli. Podignite ovratnik i namjestite razvezanu leptir mašnu oko vrata na način da je desni kraj dva do tri centimetra duži. Zatim krajeve ispod brade prebacite jedan preko drugoga, pridržavajući “spoj” palcem. Kraći kraj leptir mašne, namjestite tako da čine krila mašne a duži kraj prebacite preko polovice, provucite ispod petlje koja je nastala i zategnite. I to je to!

Gentleman.hr