VIDEO: General Motors predstavio svoje autonomno vozilo, nema ni volan ni papučice

Automobilski velikan General Motors predstavio je svoju viziju kako bi autonomno vozilo moglo izgledati u budućnosti.

Ovo GM vozilo, nudi neke stvarno impresivne autonomne osobine, kao i nekoliko detalja koji su zapeli za oko stručnjacima širom svijeta, piše Interesting Engineering, prenosi Net.hr.

GM-ovo vozilo demonstrira trend koji se zadnjih godina proširio tehnološkim svijetom. Automobilske tvrtke i start-upovi željni su uvesti autonomna vozila u mainstream što je brže moguće. GM-ovo ‘Cruise’ vozilo trebalo bi biti još jedan veliki korak prema budućnosti bez vozača.

Krstarite bez volana

Ovo je vozilo uklonilo dvije osnovne karakteristike svakog automobila, volan i papučice. GM ih je izbacio jer u budućnosti za njima više neće biti potrebe u autonomnim vozilima (AV).

“Mi proizvodimo najbolja autonomna vozila na svijetu kako bi sigurno spajali ljude s mjestima, stvarima i iskustvima do kojih im je stalo”, izjavio je tim odgovoran za proizvodnju AV. “Samovozeći električni automobili mogu uštedjeti milijune života i znatno ubrzati prijelaz svijeta na održivu energiju. Zahvaljujući kombinaciji najmodernijeg softvera i hardvera te preko 100 godina automotivnog inžinjeringa, nalazimo se u jedinstvenom položaju da napravimo prvu AV flotu.”

Namjeravaju ostati na vrhu

GM je objavio kako je definitivno predan samovozećim automobilima. Imaju velike planove za potpuno autonomna vozila do rane 2019. godine.

Vozilo je projektirano oko ideje za stvaranjem što udobnijeg iskustva, koje bi ujedno bilo i potpuno sigurno. Koncept unutarnjih specifikacija luksuzno je postavljen, uključujući i ogromnu količinu prostora za noge, te puno prostora za zabavne uređaje.

Uskoro bi trebali izaći i dodatni detalji o ovome vozilu. To pokazuje kako GM namjerava biti snažan igrač u industriji autonomnih vozila.

SirokiBrijeg.info