VIDEO: Deset igara koje bi vas mogle u 2016. zadržati pred konzolm!

Far Cry: Primal

Za razliku od prethodnih nastavaka, Primal radnjom odlazi daleko u prošlost i to u kameno doba. Osim drugih ljudi, ovdje će nam prijetnja biti i brojne životinje, a zadatak u igri bit će da ujedinimo svoje pleme i od lovine ostanemo lovac. Najbliže vatrenom oružju bit će nam baklja, u prošlost ćemo moći otputovati krajem veljače.

No Man’s Sky

Za ovu igru čuli smo još 2013. godine i od tada se nalazi visoko na listama želja mnogih gamera. Naime, developeri iz Hello Gamesa u osnovi rade najveći svijet u kojem se možemo igrati jer nam ova svemirska avantura omogućuje da istražimo 18 kvintilijuna planeta. Otkrijete li prvi neki planet ili vrstu možete im dati svoje ime, a kroz igru ćete nadograđivati letjelice te istraživati što god želite.

Uncharted 4: A Thief’s End

Na novim pustolovinama Nathana Drakea radi Naughty Dog poznat po sjajnom, gotovo filmskom hitu, THe Last of US, no sada su naljutili mnoge fanove jer Uncharted 4 stiže tek krajem travnja. Igra je smještena tri godine nakon prethodnog nastavka, a Nathanov brat Sam nagovara ga na još jednu pustolovijnu i lov na blago pun humora i akcije.

Mafia 3

Mafijaši se vraćaju u novom nastavku popularnog serijala, no radnja je sada smještena u New Orleans 1968. godine, a u središtu priče je vijetnamski veteran Lincoln Clay. Njemu će pomagati i tri lika, Cassandra, Burke i Vito Scaletta, poznat iz Mafije 2. Nova lokacija, novo vrijeme i nova prilika za izgradnju kriminalnog carstva trebali bi biti dovoljan mamac za nove fanove.

Tom Clancy’s The Division

The Division je nova igra smještena u Tom Clancy svemir, a radi se o multiplayer naslovu s radnjom u New Yorku koji je poharao virus. The Division je agencija kojoj je zadatak da vrati red, a kroz igru ćete se boriti protiv drugih frakcija i ostalih neprijatelja u snijegom zametenom gradu. Kao i No Man’s Sky, ovaj je naslov također dugo u izradi, a trenutni datum izlaska je ožujak.

Mirror’s Edge: Cataylst

gPrvi nastavak ove akrobatske pustolovine po vrhovima zgrada igrali smo još krajem 2008. godine, a nastavak nam vraća Faith u borbu protiv zle korporacije. Nećemo se oslanjati na oružje već na udarce, a čekat će nas i brojni izazovi vezani uz skakanje preko krovova. Prema najavama igra izgleda dosta slično prvom nastavku, ali uz znatno dorađenu grafiku.

Deus Ex: Mankind Divided

Od prvog Deusa prošlo je 15 godina, a Square Enix nam je na E3 sajmu ljetos najavio novi nastavak ove franšize, kojem će radnja biti smještena u 2029. godinu i to u Prag, odnosno dvije godine nakon događaja iz igre Human Revolution. Umjetno poboljšane ljude progone globalno, a u igru se vraća i Adam Jensen.

Quantum Break

Pucaćina stiže u travnju za Xbox, a u njoj će Jack Joyce iz trećeg lica moći manipulirati vremenom, kako bi se riješio svih neprijatelja ili obavio razne zadatke. Uz igru će biti vezana i serija kojoj će se sadržaj mijenjati ovisno o potezima u igri. Ovo je još jedna igra koja je najavljena prije dvije godine.

Mass Effect: Andromeda

Jedan od najpopularnijih serijala u svijetu igara sljedeće će godine dobiti novi nastavak u kojem nas se poziva da istražimo novu galaksiju. Sama najava ne otkriva previše, ali sigurno je da će oduševiti fanove serijala. Radnja Andromede odvija se nakon originalne trilogije s potpuno novim rasama i svjetovima koje možemo istraživati.

Unravel

Jedan od najzanimljivijih igara s E3 sajma stavlja vas u ulogu lika napravljenog od pletiva, koji istražuje svijet koristeći vlastito tijelo. Kako se maleni Yarni kreće, odmotava se pletivo koje ćete morati koristiti kako bi riješili mozgalice.

Hitman

Hitman serijal već je dugi niz godina iznimno popularan među igračima, a novi nastavak koji je dobio impresivnu najavu za E3 sajam, trebao bi biti prvi nakon igre iz 2012. Stiže u ožujku, kad ćemo moći Agentom 47 na razne načine smaknuti naše mete. Hitman sada donosi i veće razine i više likova.

Ovo je samo dio igara koje stižu tijekom godine.

24 sata.hr