VIDEO: Mogu im pisati dosjee, ali srce humanosti im ne mogu oduzeti!

Klub navijača Škripari Široki Brijeg ove srijede, dan nakon razarajućeg potresa koji je pogodio središnju Hrvatsku, pozvao je sve koji su u mogućnosti da svojim prilozima u obliku osnovnih potrepština pomognu u prikupljanju pomoći onima najpotrebitijima koji su ostali bez svojih domova.

Sama akcija prikupljanja pomoći je započela od 17 sati u njihovim prostorijama na Pecari i već od tog trenutka počeli su stizati brojni sugrađani kako bi dali svoj dio doprinosa. Sam prizor te humanosti, a kojemu smo i mi nazočili, tjerao je suzu na oko i neku vrstu ponosa pokazanog zajedništva i solidarnosti!

“Ovo je fenomenalno, sada se vidi koliko zajedno možemo puno toga napraviti i pomoći onima kome je uistinu potrebno. Svjesni smo situacije kako i među našim sugrađanima postoje obitelji kojima je pomoć potrebna u ova vremena kao što sada pomažemo za obiteljima koje su ostale bez svega u Hrvatskoj. Ovo je naš mali doprinos ali apelirali bi ovim putem na češće ovakve akcije i zajedništvo koje sada pokazujemo u ovim trenucima. Ne smijemo dozvoliti da netko bude gladan i bez krova nad glavom kada svi koji smo u mogućnosti možemo dati svoj mali doprinos. Zahvaljujemo se građanima Širokog Brijega i svima koji su se pridružili ovoj akciji, ne samo kroz potrepštine, nego i moralnu podršku koja je svima potrebna da nastavimo se boriti, da sačuvamo ljudskost i biti ponosni kada znamo da možemo pomoći na neki način” – kazali su “Škripari” za portal SirokiBrijeg.info, dečki koji su srcem pakirali i pripremali svaki paket koji će nekome donijeti trunku topline!

Ova akcija je pokazala puno više od toga koliko možemo biti solidarizirani s drugima kada je potrebno, i da ne treba gubiti vjeru i nadu jer dok je ovakvih osoba koje su spremne pomagati ništa nije nemoguće, kao i to da nakon kiše, sunce uvijek dođe!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info