Klub navijača Škripari Široki Brijeg ove srijede, dan nakon razarajućeg potresa koji je pogodio središnju Hrvatsku, pozvao je sve koji su u mogućnosti da svojim prilozima u obliku osnovnih potrepština pomognu u prikupljanju pomoći onima najpotrebitijima koji su ostali bez svojih domova.

Sama akcija prikupljanja pomoći je započela od 17 sati u njihovim prostorijama na Pecari i već od tog trenutka počeli su stizati brojni sugrađani kako bi dali svoj dio doprinosa. Sam prizor te humanosti, a kojemu smo i mi nazočili, tjerao je suzu na oko i neku vrstu ponosa pokazanog zajedništva i solidarnosti!

“Ovo je fenomenalno, sada se vidi koliko zajedno možemo puno toga napraviti i pomoći onima kome je uistinu potrebno. Svjesni smo situacije kako i među našim sugrađanima postoje obitelji kojima je pomoć potrebna u ova vremena kao što sada pomažemo za obiteljima koje su ostale bez svega u Hrvatskoj. Ovo je naš mali doprinos ali apelirali bi ovim putem na češće ovakve akcije i zajedništvo koje sada pokazujemo u ovim trenucima. Ne smijemo dozvoliti da netko bude gladan i bez krova nad glavom kada svi koji smo u mogućnosti možemo dati svoj mali doprinos. Zahvaljujemo se građanima Širokog Brijega i svima koji su se pridružili ovoj akciji, ne samo kroz potrepštine, nego i moralnu podršku koja je svima potrebna da nastavimo se boriti, da sačuvamo ljudskost i biti ponosni kada znamo da možemo pomoći na neki način” – kazali su “Škripari” za portal SirokiBrijeg.info, dečki koji su srcem pakirali i pripremali svaki paket koji će nekome donijeti trunku topline!

Ova akcija je pokazala puno više od toga koliko možemo biti solidarizirani s drugima kada je potrebno, i da ne treba gubiti vjeru i nadu jer dok je ovakvih osoba koje su spremne pomagati ništa nije nemoguće, kao i to da nakon kiše, sunce uvijek dođe!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info