Teža prometna nezgoda u Širokom Brijegu o kojoj dežurni tužitelj dobiva informacije preko medija!

U subotu, 26.prosinca, nešto prije 23 sata, na području Širokog Brijega u mjestu Visoka Glavica dogodila se teža prometna nezgode u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i od kojih je jedno nakon udesa izgorjelo u potpunosti, dok je vozač istog zbog zadobivenih ozljeda prevezen na daljnje liječenja u SKB Mostara, dok je na drugom nastala veća materijalna šteta.

Informacije koje su poznate, na teren su izašli pripadnici PU Široki Brijeg, hitne pomoći i vatrogasnog društva Široko Brijeg, a vozač na čijem je vozilu došlo do samozapaljenja na vrijeme je napustio vozilo i tako je izbjegnuta veća tragediju, a unatoč naporu pripadnika PU Široki Brijeg da ugase vozilo koje je zahvatio plamen, ono je na kraju izgorjelo u potpunosti.

Zbog ove prometne nezgode, promet na tom djelu dionice na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg – Grude/Posušje na jedno vrijeme je bio zatvoren dok je rađen očevid i uklonjeni dijelovi razbijenih vozila kao i ulja koje se razasulo po ionako skliskoj cesti.

Unatoč viđenoj “sceni” na tom djelu prometnice, sreća je što nitko nije izgubio život. Iz Uprave policije ŽZH se tijekom ponedjeljka očekuju detalji kako je došlo do ove prometne nezgode, kao i do zapaljenje vozila.

Informaciju o navedenom događaju zatražili smo od dežurnog tužitelja. Međutim, dežurni tužitelj Josip Aničić nam je rekao da uopće nije obaviješten o bilo kakvoj prometnoj nezgodi.

Na našu upit kako je moguće da dežurnog tužitelja policija nije obavijestila i je li ga ustvari trebala obavijestiti, odgovorio je: “Ako se sumnja da je netko od sudionika prometne nezgode zadobio tešku tjelesnu ozljedu onda tužitelj mora biti obaviješten”.

S obzirom, na težinu same prometne nezgode, kao i to da je jedno vozilo u potpunosti izgorjelo nakon udesa, a vozač sa zadobivenim ozljedama prevezen u SKB Mostara, na naš upit da nam pojasni kako smo uvjereni da mora biti obaviješten o ovoj prometnoj nezgodi, a nije, odgovorio je da se očevid prometne nezgode i druge dokazne radnje ne mogu obaviti prije nego se obavijesti tužitelj.

Očekujemo službeno priopćenju Uprave MUP-a ŽZH vezano za ovaj događaj koji je izgleda okvalificiran kao “manja prometna nezgoda”!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info