Prirodni mirisi za ljepotu i zdravlje

Dobro znate da mirisi ožive uspomene. Vjerojatno ste to doživjeli kad ste negdje naletjeli na miris jabuka i cimeta te se sjetili Božića kod bake pa ste se osjećali kao da ste ponovno curica … I da, vjerojatno ste se uvjerili u moć mirisa jer ne samo da podnosite, nego i volite miris svog dečka kad se vrati onako znojan iz teretane. O, da, mirisi imaju nevjerojatan učinak na naše emocije, um i tijelo.

Dokazano je da neki mirisi mogu osvježiti vaš um, pomoći vam da bolje i više pamtite. Neki drugi vas mogu natjerati da malo jače zapnete na treningu i, zamislite, da vam se vježbe koje izvodite čine fizički manje zahtjevne. Neke arome imaju moć razbuditi vas, neke vas smiruju, neke vam stvaraju jači osjećaj bliskosti, a neke pružaju utjehu.

Vanilija

Ako trebate utjehu, pomirišite vaniliju. A ako trebate svježi dašak kreativnosti, pomirišite vaniliju! Njezina aroma djeluje umirujuće na emocije, ali svejedno potiče um na kreaciju pa iskoristiti to. Ah, da ne zaboravimo – navodno ima i afrodizijačka svojstva.

Lavanda

Kap-dvije na jastučnici ili tuširanje sredstvom koje je sadrži pomoći će vam da brže zaspite. Laku noć …

Geranij

O-bo-ža-va-mo njegov miris, ali ovaj cvijet je puno više od toga. Dokazano je da miris geranija stimulira određena područja u mozgu zadužena za hormonalni balans, što vam može pomoći da olakšate tegobe PMS-a. Kakav super trik.

Nana

Nana će vaš trening držati na razini: njezin miris potaknut će vas da se krećete a same vježbe će vam se činiti lakšim.

Jasmin

Miris cvijeta otpušta kemikalije dobrog raspoloženja, smanjuje tegobu i daje polet, a njegov čaj pomaže pri mršavljenju pa ako želite skinuti koji kilogram, popijte barem šalicu dnevno (još je bolji u kombinaciji sa zelenim čajem).

Miris zrna kave

Smirit će vas i učiniti manje razdražljivima dan nakon neprospavane noći-

Limun

Iscijedite kap-dvije i pomirišite usred radnog dana ili kad spremate ispit: izoštrićete um i povećati radnu sposobnost. PS Od ostatka napravite limunadu za detoksikaciju.

Zenstvena.com