Najčešće pogreške vozača tijekom ljetnog godišnjeg odmora

Dolaskom na neku od ljetnih destinacija opuštamo se i često, ne razmišljajući trezveno, radimo početničke greške s automobilom, a neke stvari valja i bezbroj puta ponoviti pa evo liste najčešćih pogrešaka vozača u ljetnim danima.

1.Ulijevanje pogrešnog goriva u vozilo.

2.Vožnja na rezervi može biti problem zbog čeka se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tijekom ljetnih mjeseci zna dogoditi da putno računalo pogrešno izračunava preostalu količinu goriva u vozilu.

3.Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu.

4.Pregrijavanje kvačila u dugim kolonama na uzbrdici, kočenje kvačilom umjesto parkirnom ili nožnom kočnicom, vuča priključnog vozila ili auto-prikolice može potpuno uništiti kvačilo.

5.Loša priprema priključnog vozila koje često bude pretovareno, za starim, lošim gumama koje lako pucaju. Česti su problemi s osovinama ili ležajevima prikolica koje se neredovito servisiraju. Svjetla na prikolicama tradicionalno su loša i neispravna, teret je često loše učvršćen zbog čega vozači znaju imati velikih problema na autocestama.

6.Korištenje klima uređaj u našim vozilima tokom ljetnih dana neizbježna je stavka, ali se preporučuje umjereno korištenje zbog preopterećenja i kvarova na alternatoru zbog neprestanog rada ventilatora. Zbog neprestanog korištenja klime u vozilu dolazi do preopterećenja i kvarova na alternatoru. Važno je pravilno regulirati klima uređaj u vozilu, ne smije biti prevelika razlika između temperature unutar vozila i vanjske temperature, najbolje do 8 stupnjeva. To je iznimno opasno ukoliko je u vozilu malo dijete.

Auropress.hr