Kako na svom novome radnom mjestu ostaviti dobar dojam na kolege i nadređene

Ako ste nedavno promijenili posao i želite već prvi tjedan na novome radnom mjestu ostaviti dobar dojam na nove kolege i nadređene, pridržavajte se ovih savjeta.

Predstavite se svima

Bez obzira na to bili sramežljivi ili ne, imajte na umu da postoji samo jedna prilika za ostavljanje prvog dojma na nove kolege. Ako se ne predstavite odmah po dolasku, kolege bi mogli pomisliti da ste neodgojeni, nekulturni ili uobraženi.

Ne pričajte o prethodnom poslu

Ovo pravilo slično je onom svima znanom – novom dečku ne treba pričati o njegovom prethodniku! Tako je i s poslom: pričekajte da vas netko od kolega pita nešto u vezi s vašim prethodnim radnim mjestom prije nego što sami počnete previše otkrivati. Također, obavezno vodite računa o tome da o bivšim kolegama pred novima govorite sve najbolje.

Ne obećavajte previše

Naravno da želite ostaviti dobar dojam na nove nadređene, ali važno je da im, za početak, ne obećavate više od onoga što zasigurno možete ispuniti. Vrlo je moguće da nećete moći dobro procijeniti koliko vam je vremena potrebno za ispunjavanje novih obveza. Stoga sebi postavite realne ciljeve koje ćete moći ispuniti i pravilno postavite prioritete.

Odijevajte se primjereno

Već iz razgovora za posao mogli ste zaključiti više o dress codeu tvrtke u kojoj počinjete raditi. U svakom slučaju, postoje neka osnovna pravila koja se moraju poštovati bez obzira na tip radnog mjesta i vašu poziciju.

Postavljajte pitanja

U svemu treba imati mjeru, pa tako ni vi ne trebate kolege zapitkivati nešto svako malo, ali dojam zainteresirane osobe najbolje ćete ostaviti ako se ne budete ustručavali pitati sve što vas zanima.