FOTO: Rhino GX – Najveći i najluksuzniji SUV na svijetu

Ovaj kalifornijski terenac dugačak je gotovo 6 metara, a pored njega i Range Rover doima se malim…

Čak i poneki manji stanovi ostali bi posramljeni pored ovog automobila, a riječ je o proizvodu tvrtke U.S Specialty Vehicles. Za one kojima luksuzni terenci nisu dovoljni tu je Rhino GX Executive. Ova američka “zvijer” dugačka je 6 metara, no ima samo 4 sjedala. Unutrašnjost je doista senzacionalna, sprijeda ga krase udobna kožna sjedala, ogroman prostor između vozača i suvozača, u sredini kabine je veliki LCD, a ispod njega je manji, prijenosni.

Zadnje sjedište čine dva iznimno komforna sjedala, a ekran velik 40 inča odvaja prednju kabinu od zadnje. Zvučna povezanost riješena je ugradnjom interfona, a svim mogućnostima se upravlja dodirnim zaslonom smještenim u produžetku rukohvata između sjedala.

Za potpuni doživljaj “kina” brine vrhunski audiosustav Bose. Eksterijer ovog “automobila” zaista podsjeća na neki ratni stroj. Od “opreme” ima kuku za vuču sprijeda, rezervni kotač straga, 38-inčne gume, proširene blatobrane, reflektore na krovu itd..

Za pokretanje ovoga “monstruma” brinu 6,7-litreni turbodizelski V8 ili 6,8-litreni atmosferski benzinski motori V10. Dolazi isključivo kao automatik sa šest brzina i u izvedbi s pogonom 4 x 4. Ovaj terenac doslovno je za jako bogate koji u potpunosti žele da to svi vide. Njegova cijena je 239.000 dolara.

AutoStart.hr