Kupili ste novi parfem, ponosno ga nanijeli na sebe da bi već nakon dva sata njegov miris potpuno nestao! Kako se to ne bi dogodilo, pročitajte ova četiri jednostavna savjeta koja će vam pomoći da miris na vam ostane puno duže.

Izbjegavajte tople dijelove tijela

Jedan od najčešćih savjeta jest da parfem nanosite na zglobove, iza uha i na vrat. Ovo i jest dobar savjet, puno bolji nego da se okupate u parfemu, ali ukoliko želite da miris na vama ostane što duže upravo su to mjesta koja trebate izbjegavati. Zašto? Zato što je riječ o najtoplijim dijelovima tijela, a zbog topline vaše kože parfem će brže isparavati. Umjesto toga parfem nanesite na odjeću ili na stražnji dio vrata.

Čuvajte ga na hladnijem mjestu

Na svim parfemima piše da ih se čuva dalje od izvora svjetlosti i topline, ali malo tko se toga pridržava. Ali, baš to nepravilno čuvanje parfema dovodi do toga da vaš parfem traje jako malo nakon što ga nanesete. Da bi vam trajao duže parfem čuvajte na mjestu sa stabilnom temperaturom i dalje od izvora svjetlosti.

Pazite na sastojke

Prije nego kupite parfem pročitajte njegove sastojke. Parfemi s citrusom i zelenim notama brže isparavaju dok oni s notama lavande i tamjana duže ostavljaju miris, a najbolji izbor su parfemi s vanilijom i smolom. Također ,nemojte zaboraviti da parfem i toaletna voda nisu isto. Što je veći postotak eteričnih ulja to je trajnost duža, dakle u ovom slučaj parfem bi uvijek trebao biti vaš izbor.

Vodite računa o koži

I na kraju, svi savjeti padaju u vodu ukoliko ne držite računa o sebi. Parfem neće sakriti preskakanje tuša, a suha koža će prije „usisati“ parfem. Redovno se tuširajte i držite kožu vlažnom kako bi parfem duže trajao na vašoj koži!

Kult.com.hr