5 jednostavnih načina kako poslati SMS sa računala!

Nekoć, ne tako davno tekstualno dopisivanje, odnosno slanje kratkih poruka bio je najbrži i najpopularniji način komuniciranja. No kako je vrijeme prolazilo tako su SMS-ovi (engleski ”Short Message Service”) polako bivali zamijenjeni ostalim, mrežnim načinima dopisivanja. Iako danas imamo na izbor veliki broj ”online” načina komuniciranja (od kojih najviše koristimo chatove kao što su Messenger, WhatsApp i slične) SMS je i dalje ostao nekako korijen komuniciranja, a da se ono ne odnosi na razgovore.

Ponekad ćemo možda i poželjeti poslati neki SMS preko računala. Kako to možemo učiniti? Postoje neki načini, a portal PcChip.hr u nastavku ovog članka opisuje 5 načina kako možemo poslati SMS sa (Windows) računala!

Slanje SMS poruka preko e-mail korisničkog računa

Metoda slanja SMS poruka preko korisničkog računa elektroniče pošte nažalost funkcionira samo za američke i kanadske telefonske brojeve. No s obzirom na to da je i ovo jedan od načina kako možemo slati SMS-ove preko računala vrijedi ga spomenuti. Tko zna, možda se jednom nađete ”preko bare” i budete u prilici da se na ovakav način javite rodbini ili prijateljima. Evo kako možete slati SMS poruke preko korisničkog računa elektroničke pošte.

Za početak kliknite na stvaranje nove elektroničke pošte. Ovo nije ništa komplicirano i jedino što trebate učiniti jest kliknuti na stvaranje nove e-mail poruke. Nakon toga utipkajte broj osobe koja želi poslati poruku i dodajte korisnički kod pružatelja usluge. To je sve! Ako ste sve dobro utipkali (i ako se nalazite na području SAD-a ili Kanade) moći ćete poslati SMS putem elektroničke pošte.

Slanje SMS-ova preko ekstenzije Google Chrome preglednika

Drugi način kako možete poslati SMS korištenjem računala je putem ekstenzije Google Chrome internet preglednika. Ovo je izvedivo samo ako ste korisnik Gmail usluge. Samo skinite ekstenziju koja se zove ”Send Your Email to SMS” kako biste mogli poslati tekstualnu poruku sa svog korisničkog računa elektroničke pošte. Na neki način ovo je svojevrsna ”nadogradnja” mogućnosti slanja SMS-ova sa e-mail korisničkog računa iz prošlog primjera. Jedino što je ovdje uvjet da ste korisnik Gmail-a.

Send Your Email to SMS je jedna poprilično korisna malena aplikacija koja korisnicima dopušta slanje do deset besplatnih SMS poruka mjesečno. Postoji i mogućnost slanja neograničenog broja SMS-ova, no kako biste imali tu mogućnost trebat ćete se nadograditi na neograničeni plan. On i nije baš jeftin, pogotovo ne za naše standarde; ako želite imati mjesečnu mogućnost slanja neograničenog broja SMS poruka s Gmail računa za to ćete trebati izdvojiti 55 USD mjesečno. Ako ste privatni korisnik to bi vam moglo biti preskupo i neisplativo, no ako recimo imate maleni posao ovo bi mogao biti jedan vrlo prikladan način kako možete kontaktirati svoje klijente. Evo kako možete slati SMS poruke preko Gmail-a i uz pomoć navedene ekstenzije.

Za početak idite u Chromeovu internetsku trgovinu i odande skinite ekstenziju. Nakon toga pokrenite Gmail unutar svog internetskog preglednika. Vidjet ćete da će ekstenzija dodati ikonicu telefona koja će se nalaziti unutar prozora za slanje elektroničke pošte. Sada kliknite na stvaranje nove poruke i kliknite na ikonu telefona koja se nalazi u donjem, lijevom kutu ekrana. Utipkajte broj na koji želite poslati SMS, utipkajte poruku i pošaljite je na broj koji ste odredili. Još jedna dobra stvar kod ove enstenzije jest ta što će vam ona sama automatski pronaći i upisati kod pružatelja usluge.

Slanje SMS-ova uz pomoć Windows aplikacije

U slučaju da koristite Windows uređaj ono što možete učiniti jest to da možete koristiti aplikaciju pod nazivom ”Your Phone Companion” te uz pomoć nje možete primati i slati SMS poruke. Nedostatak korištenja ove aplikacije ogleda se u tome da aplikaciju možete koristiti samo za slanje i primanje SMS-ova i nikakvih drugih medija (fotografija, pjesama i sličnog).

Kako biste upotrijebili Your Phone Companion aplikaciju za slanje SMS poruka učinite sljedeće:

  • Na tipkovnici svog računala pritisnite tipku ”Window” te nakon toga kliknite na ”Your Phone” na popisu aplikacija.
  • U slučaju da još uvijek niste spojili svoj pametni telefon s računalom aplikacija će vas provesti kroz ovaj korak.
  • Nakon što su uređaji upareni vi kao korisnik ćete imati pravo pristupa svim tekstualnim porukama svog pametnog telefona. Osim toga, odavde ćete na vrlo jednostavan način moći primati i slati SMS poruke. Još jedna stvar kojoj ćete ovdje moći ostvariti pristup su fotografije koje ste fotografirali koristeći vaš pametni telefon. Iako ih nećete moći slati moći ćete ih pregledavati.

Slanje SMS poruka putem internetskih stranica

Isto tako jedan od načna slanja besplatnih SMS poruka jest slanje preko neke od dostupnih internetskih stranica. Jedna od takvih stranica je recimo GlobFone.

GlobFone je internetska stranica koja ima mogućnost samo za slanje i primanje SMS poruka, što opet znači da ne možete slati niti primati fotografije. Kako biste koristili uslugu sa ove stranice trebat ćete utipkati broj na koji želite poslati SMS te dodati sadržaj poruke. Primatelj poruke neće moći odgovoriti na poruku koju ste mu poslali, no stranica u sebi ima provjeru statusa poruke, čime možete provjeriti je li poruka dostavljena primatelju.

Druga, slična stranica je TxtDrop. TxtDrop je internetska stranica koja će vam omogućiti slanje SMS-ova preko e-mail usluge, ali na jednostavniji način. Sve što ćete trebati učiniti jest utipkati svoju adresu elektroničke pošte, broj primatelja i sadržaj poruke. Isto tako će vam trebati i broj države u koju šaljete SMS (za Bosnu i Hercegovinu to je +387) i naravno broj primatelja. Dobra stvar kod ove stranice jest ta što vam primatelj može odgovoriti. Odgovor će doći u pretinac vaše e-pošte

Aplikacije za usklađivanje teksta

Konačno peti način slanja SMS poruka sa računala jest uz pomoć aplikacije koje će uskladiti ili sinkronizirati vašu tekstualnu poruku na vaše računalo.

Jedna od vjerojatno najpopularnijih aplikacija za takvu svrhu je Pushbullet. Ne samo da Pushbullet aplikacijom možete slati poruke između uređaja već možete i sve obavijesti sa Android uređaja prebaciti na svoje Windows računalo. Ako želite koristiti Pushbullet za njega ćete trebati odvajati nekih 35 kuna (7.5 KM) mjesečno.

AirDroid je aplikacija koja je u mnogočemu slična Pushbullet-u, uz dodatne mogućnosti kao što su gledanje kamere na uređaju, biranje brojeva na daljinski način te nižu mjesečnu pretplatu od samo 17-ak kuna (4KM) mjesečno.

Posljednja ovakva aplikacija, no nikako i manje važna jest MightyText

Jedina razlika jest u tome što ćete MightyText koristiti u sklopu internetskog preglednika, a ne na ”desktop” način, kao što je slučaj kod Pushbullet i AirDroid aplikacija. Ono zbog čega je MightyText toliko moćan su mogućnosti koje daje korisnicima. Uz njega ćete moći sinkronizirati sve svoje SMS poruke, obavijesti, fotografije, video-isječke i k tomu aplikacija radi na svim poznatijim internetskim preglednicima. Mjesečno možete besplatno poslati do 500 SMS poruka.

PcChip.hr