Home Ostale rubrike Korisni savjeti 4 trika pomoću kojih će vaša koža duže ostati glatka nakon brijanja

4 trika pomoću kojih će vaša koža duže ostati glatka nakon brijanja

0
4 trika pomoću kojih će vaša koža duže ostati glatka nakon brijanja

Većina žena voljela bi da može preskočiti uklanjanje dlačica svaki dan. Ali vjerovale ili ne, postoje načini na koje možete produžiti glatkoću kože nakon brijanja.

1. Napravite piling

Prije nego što uzmete brijač u ruke, iskoristite vaš omiljeni piling za tijelo. Piling uklanja mrtve stanice kože, ali i podiže dlačice koje su se slijepile za kožu. Na taj način omogućuje lakše brijanje i smanjuje mogućnost od urastanja dlaka.

2. Koristite dobar brijač

Kada je riječ o izboru brijača, koristite onaj koji je najbolji za vaš tip kože. Na primjer, ako imate suhu kožu, birajte brijače koji imaju hidratantnu traku iznad žileta. Detaljno brijanje je važno jer što je brijač bliži koži, vaša koža će duže vremena ostati glatka. Također birajte brijače s više žileta.

3. Počnite odozdo

Počnite brijanje od skočnih zglobova skroz do gore, u suprotnom smjeru rasta dlačica. Ovo je još jedan trik koji će vam pružiti detaljno brijanje i kupiti dodatno vrijeme prije nego što se pojave nove dlačice.

4. Koristite hidratantni losion nakon brijanja

Kada izađete iz tuša, nanesite losion dok vam je koža još pomalo vlažna. To će održati vašu kožu glatkom, a vaše dlačice mekšim.

Cosmopolitan.hr