ZDENKO GRBAVAC: Izviđač ima jednake izglede za naslov kao i Borac

LJUBUŠKI – Pripreme rukometaša Izviđača jesenskog prvaka BiH za nastavak prvenstva u punom su jeku. Dokle se stiglo i što se radi, govori trener Zdenko Grbavac.

Kratka stanka

– Pripreme smo počeli prije desetak dana, 4. siječnja. Nemamo puno vremena za rad jer već 29. kreće nastavak prvenstva, tako da nema prostora za duže ili ozbiljnije pripreme. Međutim, to ne bi trebao biti neki problem jer je i stanka bila kratka, jedva dva tjedna. Kroz tri i pol tjedna, koja imamo na raspolaganju za pripreme, manje ćemo raditi na kondiciji, a više na uigravanju. Mislim da će biti dovoljno vremena da se kroz prvenstvo maksimalno pripremimo za završnicu, kaže Grbavac, a zatim kao osnovne ciljeve u nastavku sezone ističe:

– Prvi cilj nam je doigravanje, a zatim plasman u doigravanje kupa. U doigravanju će ove godine biti četiri momčadi, igrat će se šest utakmica, pokušat ćemo se pripremiti što bolje i osvojiti naslov.

S obzirom na snagu Borca, je li to realno, lani se za mladu momčad Izviđača pokazao prejakim?

– Borac je sigurno iskusnija momčad, trenutačno i organizacijski bolje stoje od Izviđača. Naša momčad je mlada, igrači su ambiciozni. Malo nam je problem što u upravi nemaju tu dozu ambicioznosti jer ti ljudi baš i “ne vide” Izviđač u Seha ligi ili europskim utakmicama. Međutim, mi iz stručnog stožera pokušat ćemo napraviti sve kako bismo iznenadili Borac. Banjolučani su korak ispred, ali mislim da ćemo im moći parirati. Za godinu dana smo iskusniji, oni su promijenili nekoliko igrača, pa smatram da su nam izgledi jednaki.

Prednost Derventi

Dojam je da će Izviđač i Vogošća sigurno u doigravanje, tko će biti treći? – Po meni će to biti Maglaj ili Derventa, a malu prednost dajem Derventi.

Jesenski dio, uz Izviđač i Vogošću, tko je ispunio očekivanja, a tko razočarao? – Ovo je malo čudna sezona, prvo pet momčadi ispada iz lige, zatim igra se doigravanje, što se lani nije igralo, a već strah od ispadanja ‘trese’ više od pola lige. Po meni najveće razočarenje je Čelik. Gračanica i Konjuh pokazali su manje od očekivanog, pa Zrinjski koji se nije pojačao ni igrački ni logistički. Teško će izboriti ostanak, što nam ne ide u prilog zbog pripremnih utakmica. Nadam se da će Zrinjski izboriti ostanak, a od momčadi koje su postigle više, izdvojio bih Gradačac koji je pomladio momčad, dok neke momčadi kao što su Igman, Krajina…, nedovoljno poznajem da bih nešto određenije mogao govoriti.

Sastav, hoće li biti promjena?

– Nema razloga, imamo mladu balansiranu momčad kojoj samo treba rada i vremena. Htjeli smo pomoći Zrinjskom pa će u nastavku prvenstva na posudbu u Mostar naš igrač Ante Pavlak.

Dušan Musa / Večernji list BiH