Obrana sedmerca Mateja Mandića nakon isteka 60. minute za pobjedu “Skauta”

Velika drama odvijala se večeras u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom na isteku 60. minute susreta između rukometaša Izviđača i Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Semafor je pokazivao da je istekla i posljednja minuta i da je rezultat 16:15 za „Skaute“ . Ostalo je još samo da se izvede i sedmerac za gostujuću momčad. Na vratima Izviđača je sedamnaestogodišnji Matej Mandić, a na liniji sedam metra je iskusni Amer Dedić. Na jednoj strani je iskustvo, a na drugoj mladost. Tko će biti uspješniji? Rukometaš Sloge pokušava „izvagati“ domaćeg vratara, koji ostaje miran, brani šut gostujućeg rukometaša, za neočekivano teško pobjedu.

Bio je to treći obranjeni sedmerac u posljednjih deset minuta susreta mladog Mateja Mandića, uz Antu Grbavca, jednog od junaka susreta.

Inače utakmica je protekla u pravoj rovovskoj borbi. Gosti su uspjeli nametnuti svoj stil igre, za koji „Skauti“ nisu mogli naći pravi odgovor. Duboka obrana gostiju stvarala je velike probleme domaćim rukometašima, koji su statičkom igrom, teško dolazili do čiste prilike za šut. Kako se „tvrdo“ igralo, govori rezultat 5:5 u 20. minuti susreta. Gosti su mogli i do boljeg rezultata da na vratima nije bilo raspoloženog Ante Grbavca. Na drugoj strani dosta problema napadačima „Skauta“ stvarao je vratar Sloge Alen Čamber. U posljednjih deset minuta, prvog poluvremena, bolja igra „Skauta“ za njihovu prednost od 9:7 na isteku tridesete minute.

Očekivalo se da će Izviđač u drugom dijelu pronaći rješenje za ovakvu igru gostiju, međutim, pomaka u igri nije bilo. Uglavnom, u prvih deset minuta, drugog poluvremena, domaći rukometaši su održavali gol – dva prednosti, ali u 41. minuti gosti poravnavaju rezultat na 11:11. Sloga do gola prednosti dolaze u 47. minuti (12:13) te i u 49. minuti (13:14). U posljednjih deset minuta, odvijala se prava drama, koja je kulminirala na isteku šezdeset minute susreta.

Na kraju kad se sve zbroji, dva pogotka Stjepana Jozinovića i pogodak Milana Vukšića, uz tri obranjena sedmerca Mateja Mandića, u posljednjih deset minuta, bila su ključna za večerašnju teško izborenu pobjedu Izviđača.

Uz raspoložene vratare Izviđača, Ante Grbavac deset obrana uz jedan obranjen sedmerac, Matej Mandić četiri obrane od kojih su tri sedmerca, najefikasniji „Skaut“ bio je Stjepan Jozinović s pet pogodaka. Po tri pogotka postigli Milan Vukšić, Domagoj Alilović i Mihael Bebek.

Najviše problema obrani Izviđača, sa šest pogodaka, stvarao je Radovan Uljarević, četiri pogotka postigao je tragičar susreta Amer Dedić, a tri Božidar Simić. Alen Čaber s jedanaest obrana, od čega su dva bila i sedmerci, bio je odličan na vratima gostiju.
U sljedećem 12. kolu koje je na rasporedu sljedećeg vikenda pred „Skautima“ je derbi susret protiv Borca u Banja Luci.

RK Izviđač Central osiguranje – MRK Sloga GV-U 16:15 (9:7)

RK Izviđač CO: Grbavac (10 obrana, 1 sedmerac), Mandić (4 obrana, 3 sedmerca), Vukšić 3/1, Alilović 3, Kos, Odak 1, Jozinović 5, F. Pavlović, Bošković, Bubalo 1, Miličević, I. Pavlović, Ćeško, Šoljić, Medić 2, Bebek 3.
Trener: Toni Čolina.

MRK Sloga: Destanović, Biljaka, Halebić 1, Štrkalj, Demirović, Dedić 4/1, Gudić, Ljutić, Čaluk, Bodrušić, Čaber (11 obrana, 2 sedmerca), Pokvić, Simić 3, Uljarević 6, Šaravanja 1, Demirović..
Trener: Aleksandar Radosavljević.

Isključenja: RK Izviđač CO 10 minuta, MRK Sloga 10 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 3/1, MRK Sloga 5/1.

RK Izviđač