Odlična igra Izviđača i pobjeda nad liderom prvenstva

Večeras je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom odigrana odlična rukometna predstava u kojoj su rukometaši Izviđača u svim elementima rukometne igre nadigrala momčad dobojske Sloge. Izviđačeva mladost večeras je prikazala svu raskoš svog rukometnog talenta u utakmici s vodećom momčadi na prvenstvenoj ljestvici.

Koliko su „Skauti“ bili motivirani i željni trijumfa najbolje pokazuje i podatak da nisu posustajali iako su 18 minuta igrali s igračem manje.

Sloga je povela pogotkom Perovića da bi „Skauti“ s dva gola Milana Vukšića i golom Mirka Mišetića došli do prednosti (3:2, 7. minuta). Sloga se je držala do dvadesete minute, do rezultata 10:10, nakon čega su domaći u zadnji deset minuta prvog dijela, serijom 6:3, došli do rezultata 16:13 s kojim je okončano prvo poluvrijeme.

U drugom dijeli već u 35. minuti „Skauti“ s dva gola Mladena Boškovića, golom Mirka Mišetića i Stjepana Jozinovića stižu do pet pogodaka prednosti (20:15).

U tim trenucima bilo je nekoliko „zicer“ prilika za otići na veću prednost, ali kao to najčešće biva, ako ne iskoristiš priliku, bivaš kažnjen. Tako je bilo i sad umjesto da „Skauti“ uvećaju prednost, gosti 45. minuti dolaze na samo dva gola zaostatka (24:22).

„Skauti“ nisu klonuli, nego, naprotiv, to im je bio impuls za sljedećih šest uraganskih minuta. Obrana je bila granitna a u napadu pogađa Mirko Mišetić, pa zatim dva puta Domagoj Alilović i na posljetku Mladen Bošković za najveću prednost od šest pogodaka u 51. minuti. Gosti su u 55. minuti uspjeli doći na tri gola zaostatka, ali to je bilo sve. Do kraja slijede po dva pogotka Miloša Kosa i Mladena Boškovića, te pogodak Milana Vukšića za konačnih 34:29 i veliko slavlje domaćih rukometaša na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom.

Izviđač do pobijede su predvodili Milan Vukšić, Mladen Bošković i Miloš Kos sa po sedam pogodaka, po četiri su postigli Stjepan Jozinović i Dragan Šoljić. Mirko Mišetič je bio uspješan tri, a Domagoj Alilović dva puta.

Odličan je bio, naročito u otvaranju susreta, Ante Grbavac s petnaest obrana i jednim obranjenim sedmerce, dok je u završnici susreta pripomagao Matej Mandić s četiri obrane.

Najbolji strijelci u redovima gostiju bili su Marko Perović i Artem Iunin s po osam pogodaka, pet je postigao Arsenije Bubić, a tri Vladimir Stanković. U sljedećem 13. kolu koje je na rasporedu sljedećeg vikenda pred „Skautima“ je novi derbi susret protiv Slobode u Tuzli.

RK Izviđač Central osiguranje – MRK Sloga Doboj 34:29 (16:13)

RK Izviđač CO: Grbavac (15 obrana, 1 sedmerac), Mandić (4 obrane), Vukšić 7/6, Alilović 2, Kos 7, Jozinović 4, F. Pavlović, Bošković 7, Mišetić 3, Bubalo, Miličević, I. Pavlović, Ćeško, Šoljić 4, Medić, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

MRK Sloga: Bogdanović (6 obrana), Dejanović (1 obrana), Stojanović, Đurđević 1, Tulendić, Perović 8, Stanković 3, Bubić 5, Zekić 1, Knežević 2, Kajumov1, Miličević, Černov, Iunin 8, Mišanović, Bajović.
Trener: Mario Kelentrić.

Isključenja: RK Izviđač CO 18 minuta, MRK Sloga 8 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 6/6, MRK Sloga 7/6.

RK Izviđač