Rukometašice Gruda u 1/8 završnici EHF cupa protiv španjolskog kuba Rocasa Gran Canaria

U 1/8 završnice EHF cupa , HRK Grude je za protivnika dobio španjolski kub Rocasa Gran Canaria. Objektivno rečeno ovo je u svakom pogledu najteži mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti.

U sportskom pogledu Rocasa Gran Canaria je izuzetno kvalitetan klub. Ovaj klub je bio prvak Španjolske , pobjednik KUP-a španjolske te pobjednik superkupa svoje države. Ono što pokazuje kvalitetu kluba na međunarodnoj razini jeste činjenica da je Gran Canaria dvostruki pobjednik EHF cupa (challange cupa) i to 2016 i 2019.godine. Ovogodišnju ekipu naših protivnica , čine uglavnom španjolske igračice uz koje su po jedna internacionalka iz Urugvaja, Japana i Cube.

U financijskom pogledu, od naših 15 potencijalnih protivnika , Gran Canaria je daleko najudaljeniji klub od nas . Klub je iz mjesta Telde na otoku Gran Canaria i puno je bliže Zapadnoj Sahari nego matičnoj državi Španjolskoj. Zračna udaljenost između Gruda i Gran Canarie su preko 3000 kilometara. Samim tim će troškovi odigravanja ovih utakmica biti izuzetno visoki. Predstavnici Gran Canaria su nam se već javili s prijedlogom da se obje utakmice igraju u njihovoj dvorani. U narednim danima ćemo odgovoriti ,ali je sigurno da je jedino razumno rješenje igranje obje utakmice u istom mjestu.

Možemo reći da smo kao mali klub imali „sreću“ da u kratkoj povijesti dobijemo protivnike iz dva sama krajnja kuta Europe i to u sezoni 2014/2015 Reykjavik na sjeverozapadu i ove godine Gran Canaria na jugozapadu Europe. Tako gledajući , one destinacije u koje su bile u međuvremenu: Brasov, Roma, Metzingen ,a posebno Podgorica ,bile su kao da smo kod kuće.

U svakom slučaju izuzetno zahtjevan protivnik i u sportskom i u organizacijskom smislu.

Prva utakmica po rasporedu se treba igrati 09/10.01. a uzvrat 16/17.01.2021.g.

HŽRK Grude