Kada je WhatsApp prije četiri i pol godine prodan Facebooku, njegov osnivač Jan Koum dao je korisnicima obećanje kako će ova aplikacija ostati “čista” od reklama i kojekakvih “gimmicka”, te da će zauvijek biti besplatna i poštena prema svojim korisnicima. No, nije prošlo dugo prije nego se Facebook počeo služiti podacima o WhatsAppovim korisnicima, a u ovu su aplikaciju ugrađene dodatne opcije kao “stories” po uzoru na Instagram i Snapchat.

U međuvremenu je, zbog neslaganja s vodstvom Facebooka oko toga kamo ide razvoj WhatsAppa, Jan Koum otišao iz te kompanije – a WhatsApp nastavlja dodavati funkcije koje ne poboljšavaju značajno kvalitetu komunikacije nego predstavljaju upravo “gimmicke” kojih tamo nije trebalo biti.

U popularnu chat aplikaciju sada će tako biti dodana podrška za “stickere”, naljepnice koje se koriste poput emojija no razlikuju se po tome što ih mogu izrađivati i vanjski autori, odnosno svatko tko poželi. Na trgovinama aplikacija će se tako moći preuzeti paketi stickera, po uzoru na Messenger, kojima će se korisnici, kažu, bolje moći izraziti.

Stickeri će u WhatsApp za iOS i Android stići u narednim tjednima uz nadolazeću nadogradnju aplikacija.

Bug.hr