U zemlji apsurda, koju neki zovu apsurdistan, šugava, banana, pišljiva zemlja…, BiH sve je moguće. Davno je netko napisao: “J…š zemlju koja Bosne nema“ i upravo se u toj rečenici oslikava pravo stanje i srž svih problema. To je zemlja koju neki zovu “ničija“, neki je zovu protektorat međunarodne zajednice, ili pilot projekt te iste međunarodne zajednice koja je svoj početak a vjerojatno i svoj kraj zapečatila Washingtonskim i Daytonskim mirovnim sporazumima, čije je vrijeme davno isteklo, odnosno sporazumi s kojima najmalobrojniji narod u BiH, Hrvati, nikako ne mogu biti zadovoljni jer su im voljom međunarodne zajednice nametnute obveze kojima su svakim danom od njihovog potpisivanja sve manja i lošija prava.

No, ovdje se nećemo baviti tom i takvom BiH koja praktično ne postoji u ustavno-pravnom smislu jer se ne poštuju odluke najviše sudske instance u toj državi, Ustavnog suda BiH koji je rekao svoje mišljenje o Zakonu o izbornim jedinicama u toj državi u kojem se kriju sva pitanja i odgovori na majorizaciju i diskriminaciju hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog i jednakopravnog sa druga dva naroda u BiH na papiru, no na djelu daleko od toga.

Željko Komšić čelni čovjek DF-e je voljom većinskog muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH izabran za člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda s kojim nema ništa (barem njih 90 i nešto%) i sada on kao legalni a nikako legitimni član tog predsjedništva najavljuje svoje buduće poteze. Zgradu bivšeg člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda u BiH dr.Dragana Čovića želi dodijeliti studentima Univerziteta Džemal Bijedić s lijeve obale Neretve kao i Sveučilišta studenata s desne obale rijeke Neretve želeći po uzoru na „svoju građansku“ državu BiH pod isti krov staviti i studente različitih vjera što je projekt koji nikada više u Mostaru neće zaživjeti a niti igdje gdje su Hrvati većina.

Taj banana projekt u gradu Mostaru jedino se donekle provodi u Gimnaziji na Španjolskom trgu (blizu ratne linije razgraničenja) gdje jednu smjenu u toj gimnaziji borave muslimanska a drugu hrvatska djeca i taj projekt je već pokazao svoju neprovodivost i neučinkovitost premda se zagovornici građanske BiH u BiH i dio međunarodne zajednice trude sve nas uvjeriti kako je to moguće po uzoru na bivšu SFRJ, no tom projektu gimnazije pod istim krovom za djecu različitih vjeroispovijesti, vrijeme je kraja. Najavljuje također tužbu BiH (uh, BiH=PIH, dobro ti nas prepade čovjek), protiv RH zbog izgradnje Pelješkog mosta i iskorištavanja prirodnih resursa te banana države a da se prethodno nije konzultirao niti s jednim aktualnim predstavnikom hrvatskog naroda u BiH a predstavlja „naime“ hrvatski narod u BiH. Studenti sveučilišta u Mostaru su tog „našeg i njihovog“ člana predsjedništva proglasili „persona non grata“ u Mostaru, a gostoprimstvo mu otkazuju i neke općine u FBiH koje su naseljene većinskim hrvatskim pučanstvom poput Gruda za kojima će krenuti najvjerojatnije i sve druge općine u kojima su Hrvati većina.

Božo Petrov čelni čovjek Mosta iz RH traži od službene vlasti RH otkazivanja gostoprimstva tom primitivcu i klošaru iz sarajevske čaršije u RH jer je već na više načina uvrijedio državu RH i njene predstavnike od kojih valja izdvojiti Kolindu Grabar Kitarović.

U Mostaru se za četvrtak 11.10.2018. godine organizira mirni prosvjed zbog njegova izbora za člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda. Kad se konačno sve zbroji i oduzme Željko Komšić je zabrazdio u duboku jamu iz koje će teško moći izići na svijetlo dana zbog svoje suicidalne politike koja će konačno najviše štete donijeti njemu premda on izgleda uopće ne vidi i ne osjeća ništa. Pa čak ni to kako njegov izbor ne zanima hrvatski narod u BiH niti ga taj izbor obvezuje. Ipak, kada se sve zbroji treba njemu izreći riječi zahvale na način: “Hvala ti dobročinitelju naš Željko“ po uzoru na jednog franjevca tra Ivana Ševu koji je identičnim riječima nagradio dr.Dragana Čovića. Mnogi će se odmah zapitati kako se možemo zahvaliti nekome tko u sebi nosi implikaciju odnosno personifikaciju svega onog protiv čega se cijelo domoljubno hrvatsko biće bori stoljećima. Na to pitanje ponudit ćemo vam više odgovora pa vi poštovani čitatelji sami prosudite treba li mu izreći riječi hvale.

1.Hvala ti dobročinitelju naš Željko što nas tvoj izbor još više ujedini u borbi protiv tebe i takvih protivnika hrvatske samostalnosti i suverenosti u BiH i van nje.

2.Hvala ti dobročinitelju naš Željko što si čak i slijepima i gluhima otvorio njihove oči i uši pa oni sada vide i čuju a do sada nisu mogli vidjeti i čuti koji imbecili mogu doći za člana predsjedništva BiH.

3.Hvala ti dobročinitelju naš što si uvjerio i one malovjerne Hrvate kako još uvijek postoje ljudi u BiH koji u svom uredu drže sliku druga Tita na zidu, jednog d 10 najvećih zločinaca 20. stoljeća, koji slave zvijezdu petokraku, sve obljetnice ZAVNOBIH-a, AVNOJ-a, zločinačke tvorevine SFRJ i najgoreg sustava u svijetu svih vremena totalitarnog komunističkog, a živimo u realnom svijetu u kojemu su se sve države EU (osim RH i Slovenije) odrekle svih totalitarnih sustava i simbola pa tako i komunističkih.

4.Hvala ti dobročinitelju naš Željko što si uvjerio ponajprije sebe a poglavito dio međunarodne zajednice kako borac tzv. “Armije BiH“ i dobitnik zlatnog ljiljana te iste Armije može blatiti branitelje druge komponente HVO-a, njegove generale, HR i HZ H-B, RH, i sva domoljubna nastojanja Hrvata BiH i RH, a postati članom predsjedništva BiH upravo ispred tog naroda kojeg blatiš na sve moguće načine, te si time sam sebi presudio mogućnost njihovog predstavljanja za vijeke- vjekova Amen.

5.Hvala ti dobročinitelju naš Željko što si maksimalno ubrzao procese stvaranja trećeg entiteta hrvatskog naroda u BiH s diskontinuitetom područja što je već davno trebalo biti učinjeno kako bi hrvatski narod izbjegao mogućnost pojavnosti tebe i takvih na povijesnoj sceni ikada.

6.Hvala ti dobročinitelju naš za sve zlo koje činiš ili si imao namjeru učiniti hrvatskom narodu jer tvoj odabir za člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda još više ujedinio naš ponosni hrvatski narod u kojemu si upravo ti probudio lava koji spava, a to su trebali učiniti davno hrvatski predstavnici u BiH a nisu.

8.Hvala ti dobročinitelju naš što si nas konačno uvjerio kako ipak postoji veća dvorska luda koja je ikada predstavljala hrvatski narod od dosadašnjeg laureata Stjepana Mesića.

8.Hvala ti dobročinitelju naš na svemu što činiš za nas a najveću zahvalu će ti udijeliti hrvatski birači dana 11.10.2018. godine na mirnoj prosvjednoj šetnji od građevinskog fakulteta u Mostaru do zgrade hrvatskog člana Predsjedništva BiH na Lenjinovom šetalištu u Mostaru na koju te pozivamo svi jer ta je zgrada namijenjena hrvatskom članu predsjedništva BiH, u koju tvoja noga nikada kročiti neće dok je hrvatskog naroda u BiH a biti će ga zauvijek premda se trudiš svim silama dekonstituirati taj narod.

9.Hvala ti dobročinitelju naš što si uvjerio hrvatski narod kako više nije bitan dr.Dragan Čović, njegove ulizice i poltroni koji su mu dali svoj glas umjesto tebi, već pitanje principa i opstojnosti jednog naroda u koje si dirnuo, a ni sam nisu svjestan ukoliko taj princip netko dirne provest će se ko bos po trnju povijesno gledano.

10.Hvala ti dobročinitelju naš Željko što si nam pokazao put kojim će hrvatski narod ići protiv svih i svakoga ma kako se oni zvali ukoliko ubuduće njihovi predstavnici odaberu vlast umjesto istinskih hrvatskih vrednota i domoljublja.

11.Konačno hvala ti dobročinitelju naš Željko jer si nas konačno uvjerio kako ogromna većina hrvatskog naroda u BiH nije glupa a ni tupa, a koji su prepoznali kradljivca u tebi pa su te od 07.10.2018. godine do danas počastili svim nazivima koji ti jako dobro pristaju.

Vlado Marušić / SirokiBrijeg.info