COUP de FOUDRE = LjUBAV na PRVI POGLED!!!

Obasuli nas! Nadglednici nad mojim pučanstvom Mostara, motre svaki mig-pokret-pogled-osmijeh, dok stojimo-šetamo i naslikavamo selfije s njihovim likovima na posterima! Kandidati za izbore, zaljubili su se u ideju, kako su važni, najprije sebi samim, a onda i puku Mostara! Čvrsto držim, da nije bilo lidera, ta romantična veza-odnos s pukom, uopće im se ne bi dogodio…Ovako, ljubav zna iznenaditi…

Jamio se i ja hodanja, a uz moje skromno domoljublje, jakim korakom maršira, patriota, moj brato Safa…Komentiramo…Kako je on upoznat s mojim razvratom, priupita me: Hrvatine, šta bi ti, onako na prvu-pitao kandidate, ali molim te neko sexi pitanje? Kako je moje znanje jezika ljubavi(francuskog) više nego skromno, odgovorim mu: kako sad gledam, to je ljubav na prvi pogled: fizička sličnost, preklapanje prošlosti i sadašnjosti, životni stil, modni izričaj…Sve ih krasi! Malo im jest pogled zapišan… Nije ih fotkao Stole… Stoga, ne preostaje mi ništa drugo nego da pametne-lijepe-suvremene Mostarke i macho Mostarce, onako u mom stilu-indiskretno priupitam: koga bi od ovih s postera, ponuđenih kandidata-pozvali i odveli u krevet, prije izbora.. Posve sam siguran da bi odgovori uzdrmali njihovu sexualnost i uzbudili puk Mostara… Brato Safa mi reće: bohlan, nisi li provokativan, ne kvari klimu političke korektnosti… Nabijem je!!!

Desetak pojedinaca i njihovih familija u Mostaru posjeduje milione, a ostali su: narodi-građani – Hrvati – Bošnjaci – Srbi – ustaše – balije – četnici – katolici – muslimani – pravoslavci-ostali – drugi i drugačiji! U 21stoljeću, Mostar nije doživio niti jedno milenijsko dostignuće, koje bi ga krasilo – kao mjesto za kvalitetan i siguran život?

Naime, od ponuđenih kandidata s raznih lista, očekujemo da se istaknu! Ne smijemo zanemariti, njihovu želju za napornim radom – uspjehom – moći… Kad budu izabrani, njihov Mostar će doživiti ushit progresivnih ideja! Brato Safa i ja, od njih očekujemo, da puk Mostara uvedu u transsexualno društvo! Slobodan sam govoriti: možemo li očekivati kako će dosadašnji ideal ljubavi između stožernih i obrezanih neograničeno trajati… Što se samo po sebi podrazumijeva, uz glavni slogan-poruku kampanje: Volio bih biti uhljeb, i, kako to mislim ozbiljno, obožavam biti podanikom… E tek takva ljubav zna iznenaditi!!!

S razlogom Mostar nije ušao u 21 stoljeće! Čvrsto držim, kako bi puk Mostara morao lošem gledati u oči, da bi razbili čaroliju s postera! Vjerujete mi na riječ, ne učinimo li tako, to nas čini kukavicama! Vjerujem, da je odgovor na Ljubav na Prvi Pogled, nepromjenjiva nespojivosti – ljubavi i političkog djelovanja, prodavača beskorisne robe, koju nude s postera… Sa sigurne visine i udaljenosti od puka Mostara! Investicije-zapošljavanje-radna mjesta za tisuće nezaposlenih – gospodarstvo – kvaliteta života – sigurnost… Postali su pravilom svih kampanja! Zloupotebljavati i manipulirati pukom Mostara, na tim temama, za koje nemaju niti ovlasti a kamoli realna rješenja, najblaže rečeno je obmana! Diplomatskim riječnikom rečeno: nabijmo im ga i sprida i sazadin, kao ravnotežu unutar ideala Ljubavi na Prvi Pogled!

Kako bi Mostar procvao nakon izbora, izabrani vijećnice/ci, morali bi penetrirati unutar odluka, kako bi sve išlo glatko i po lubrikantu, i, na svim razinama, propisane, slobodne ljubavi… Posebno bi bilo naglašeno, kod onih vijećnica/ka, koji se dadnu sve više i više trošiti, ali i čiji su ljubavnički ukusi već ustaljena koaliciona praksa, i, lahko su podložni utjecaju vrhovnog ljubavničkog bića-lidera! Najposlije, izabrani su zbog otvoreno iskazanog stava, da su voljni i valjani da se s njima upravlja, da rade u interesu puka Mostarskog, koji od njih očekuje da se uklope u ljubavničku mašineriju, bez trvenja, a podmazivati će se i lovom ako bude zatrebalo… Alaha i HercegBosne mi!

Dakle, pučki tribuni, vođeni liderskim gigantskim umom, koje se može usmjeriti bez prisile, vođeni interesom za puk Mostarski, navesti će se na: rad – djela – disciplinu – akcije za javno dobro… Ne smijemo zanemariti njihovu želju za napornim radom – uspjehom – moći… Samo s jednim ciljem: uspjeti nabiti i sazadin i sprida što većem broju Mostarčana!

No, kad smo već na brojkama, brojevi će nam pokazati, brojevi će nam reći, u kojim velikim brojkama je puk Mostara upamtio – njihove ljupke i ušminkane likove s postera, i, koliki broj listića s imenom kandidata je dobilo povjerenje, koje ih sjeda na šamlice, oko vijećničkog hastala stolnog grada!

Hrvatin Tomašević / SirokiBrijeg.info