ŠIROKI BRIJEG – Već tradicionanala šetasta po redu “Večer gange, gusala i dipala“, održana je u ove subota, 28. listopada u caffe clubu Casablanca u Širokom Brijegu.

Na ovoj šestoj po redu večeri izvornog stvaralaštva nastupila su brojna poznata imena hrvatskog izvornog stvaralaštva sa područja Hercegovine i Dalmacije, kao i neka nova imena, novi mladići koji su se okušavali u sviranju tradicionalnih instrumenata, te koji su pokazali i dokazali brojnim posjetiteljima ovog događaja kako se nema potrebe bojati se za očuvanje naše kulturne baštine, kao i to da će naredne generacije izgubiti smisao sviranja tradicionalnim instrumenatima.

Više fotografija na našoj facebook stranici:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 29. listopada 2017

 

Večer su upotpunili: Otac i sin Vlado i Ante Tolo, Marko Čolak, Željko Keza, Josip Begić, Hrvoje Grubišić, Jozo Radoš-Marić, Mate Anić, Mate Grubišić, Marinko Grubišić, Stole Damjanović, Bože Marić, Jerko Bakula, Mićo Čuić, Mislav Milas, Jure Miloš, Mile Sesar, kao i brojni gangaši iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda i Posušja.

Sve u svemu, Širokobriježanin Dragan Soldo uspio je na jednom mjestu i ove godine okupiti guslarsko diplarsku elitu koja je oduševila sve prisutne svojim odličnim izvedbama, te se nadamo i vjerujemo kako će ovu tradicija nastaviti i narednih godina.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info