Svega je par dana ostalo do održavanja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, a u Posušju se situacija poprilično naelektrizirala po pitanju izbora novoga načelnika, kao i prevlasti u općinskom vijeću. Tome je svakako najviše doprinio neovisni kandidat za načelnika općine Blago Petric, koji je imao iznimno zanimljivu kampanju i ako su “stožernici” negdje u panici to je svakako Posušje, bez obzira što se tako nije činilo unatrag nekih mjesec dana.

Neovisni kandidat Blago Petric pristao je dati ekskluzivni intervju za portal ŠirokiBrijeg.info u kojem je govorio o sebi kao roditelju, jer je otac četvero djece i djed četvero unučadi, ali je i sudionik Domovinskog rata, ratni vojni invalid, član brojnih braniteljskih udruga, kao i jedan od osnivača Pokreta HDZ-a u Posušju.

Posljednjih godina se konstantno isticao stalnim prozivanjem istaknutih javnih osoba u Posušju tražeći od istih ostavke zbog nesavjesnog rada. Koga je sve i zbog čega prozivao na ostavke pogledajte u ovom razgovoru, ali i mišljenje o dosadašnjem načelniku Branku Bagi, kao i protukandidatu na izborima Anti Begiću.

Za Bagu ima uglavnom lijepe riječi i poručuje kako za njega čuva poziciju prvoga do sebe u općini nakon što preuzme načelničku dužnost, dok o Begiću i njegovim mentorima i nema neko lijepo mišljenje.

Dotakli smo se u razgovoru i braniteljske populacije pošto je status branitelja i u Posušju, kao i drugdje u Hercegovini sve lošiji, a čemu je, po riječima Blage Petrica, najveća odgovornost kod “stožerne stranke”.

Govorio je Blago Petric i o nedavnom sastanku s federalnim zastupnikom Damirom Jurišićem, posuškim uhljebima, o (ne)transparentnom vođenju općine, a jako je zanimljiva i njegova završna poruka biračima pred nedjeljne izbore 15. studenoga, pa svakako sugeriramo svim čitateljima da pogledate ovaj intervju, jer se zbilja ima što i vidjeti i čuti.

SirokiBrijeg.info