VIDEO: STIPENDIRANJE STUDENATA – Sučeljavanja Mire Kraljevića s pitanjem i odgovorom!

Na Zahtjev koji je Dario Hrkać poslan ispred HRS-a, 2.10.2020. na mailove gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i na službeni mail Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega, nikad nije dobiven odgovor.

“Zbog teške financijske situacije i krize u kojoj se nalazimo, a s posebnim naglaskom na studentsku populaciju i s obzirom da Grad Široki Brijeg ima novca kojeg može trošiti netransparentno i rasipno, uputio sam zahtjev gradonačelniku Miri Kraljeviću, predsjedniku Gradskog vijeća Vinku Topiću i Gradskom vijeću da organiziraju natječaj za dodjelu 60 stipendija po 500 KM studentima koji su u teškoj financijskoj situaciji i onima koji tu stipendiju i zaslužuju po vlastitim uspjesima. Prijedlog Hrvatske republikanske stranke jest da rebalansom Proračuna za 2020. godinu osigurate oko 30.000 KM ili po 500 KM jednokratne pomoći po studentu.” napisali su tada u Zahtjevu a kojeg su dostavili danas (21.10.2020.) i portalu SirokiBrijeg.info kako bi upotpunili pojašnjenje priče koja slijedi.

Kao primjer tome, mogli su se povesti i primjerima iz Ljubuškog, kazao nam je Hrkać, te naveo kako očito im nije stalo do studenata i studentica koji bi po njihovim pričama trebali biti naša budućnost, a kojima je ugroženo obrazovanje zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo.

Priliku za izravno priupitati aktualnog gradonačelnika Širokog Brijega Miru Kraljevića nije propustio Dario Hrkać na sučeljavanju kandidata za Gradonačelnika 20.10.2020., gdje Miro Kraljević nije dao adekvatan odgovor, već je tražio razna opravdanja, a tu se iz publike umiješao njegov stručnjak Toni Galić kako bi ga obranio “stručnošću” i svojim opravdanjem i pojašnjenjem, i dao odgovor Dariu Hrkaću, a tako i ostalima, kako to ide kod njih sa dodjelama stipendija studentima….

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info