ŠIROKI BRIJEG – Hotel “Park” ovog je petka bio poprištem tradicionalne “Plave noći” Nogometnog kluba Široki Brijeg.

Dvorana popunjena, a u njoj se moglo naći svega, “od igle pa do konca”, aludirajući pri tome na brojne sportaše, navijače, političare, gospodarsvenike, članove SKJ-u pa do generala HVO-a. Sve u svemu jedna lijepe večer za nešto pojest i popit, te se dobro zabaviti uz neke zanimljive anegdote i čuti po nešto novo što ti je promaklo od posljednje “Plave noći”.

plavanoć 29012016 8

Naravno, ova večer je u čast nogometaša NK Širokog Brijega, a jedna generacija njih je ova sadašnja koja je nekoliko sati ranije odigrala odličnu prijateljsku utakmicu protiv hrvatskog prvoligaša Osijeka i gdje su upisali pobjedu.

Na samom početku nazočnima se obratio direktor NK Široki Brijeg Josip Bevanda koji je pohvalio dosadašnji trud i uspjehe ovog BH prvoligaša koji bilježi svake godine dobre rezultate te ponosno predstavlja ne samo Široki Brijeg kao grad nego i Hrvate kao narod diljem europskih sportskih terena. Bevanda se zahvalio i sponzorima kluba, ponajprije dakako uglednoj ovdašnjoj tvrtci “Mepas” na čelu s vlasnikom Mirkom Grbešićem.

plavanoć 29012016 1

Obratio se i vlasti ZHŽ-a te ih prozvao za nemar prema sportu i klubu općenito što je bilo dirljivo bar u “srcu mom”, kazavši im nekoliko prigodnih riječi (poslušajte u video prilogu), te na kraju svim nazočnim prenio srdačne pozdrave generala Mije Jelića.

Nakon toga “dirljivo” od druga Dragana Čovića, koji je bio spriječen nazočiti ovom skupu zbog svojih obaveza, upućeno pismo pročitao je voditelj programa i glasnogovornik kluba Mario Marušić, gdje je naš dragi vođa poželio nogometašima kao i klubu puno uspjeha u narednim natjecanjima.

plavanoć 29012016 5Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak kao posebni izaslanik druga Dragana Čovića također se svima obratio, ali pošto ga je Čović pretekao u pismu koje je ranije pročitano, nije imao što puno kazati osim što mu je drago biti u svom Širokom Brijegu među svojim prijateljima te čestitati na svim postignućima i rezultatima NK Širokog Brijega kao i Upravi, te im poželio puno dobrih rezultata na sportskom polju.

plavanoć 29012016 2

Zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker, ishvalio je sebe i HDZ na početku svoga govora kao da je na nekom političkom skupu umjesto sportskom druženju, ali na sreću dotakao se i sporta kao predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza te kazao kako je sport jedini način da naši mladi ostanu na ovim područjima i da mu je drago kao i vjerojatno svima kada vide sportaše Hrvate iz BiH na sportskim ljestvicama, odnosno da svi to gledaju s ponosom i kako bi trebalo gledati da se svi sportski klubovi međusobno pomažu.

plavanoć 29012016 19

Atrakcija večeri bio je humorist Frano Vukojan koji je nadmašio sam sebe. A kad smo već kod atrakcije ne možemo izostaviti ni sretnog odvjetnika Zdravka Rajića, dobitnika većeg broja tombola prilikom izvlačenja istih. Prestao sam brojati nakon što je po treći put izvučen. Nije se ni popeo na stolicu, a već je ponovno bio izvučen pa je morao natrag po novu nagradu. Da sam podalje sjedio posumnjao bih u namještenost tombole, ali kako sam bio u blizini uvjerio sam se da su neki ljudi uistinu rođeni pod sretnom zvjezdom.

plavanoć 29012016 22

Prije same večere na sve prisutne Božji blagoslov je “bacio” širokobriješki župnik fra Stipe Biško, dok je u glazbenom dijelu programa nastupila klapa “Diva”, te grupa “Domano”. Među uglednim osobama nazočio je i Predsjednik novooformljenog širokobriješkog kluba HNK Mladost Andro Hrkać, nogometni suci, te sportski prijatelji iz nekih drugih klubova

Sve u svemu jedno divno sportsko – političko druženje koje možete poslušati u video prilogu, kao i pogledati ostatak fotografija ispod njega:

Klikni na sliku, za veću veličinu! 😉


Mili Marušić
/ SirokliBrijeg.info