VIDEO – INTERVJU: Razgovor s Ivanom Ćužom, vođom sve popularnijih “Sinova Hercegovine”

ŠIROKI BRIJEG – Glazbena skupina “Sinovi Hercegovine” zadnjih su mjeseci, pa i kroz proteklih par godina izrasli u istinsku estradnu atrakciju ovih krajeva, pa sve većim dijelom i van Hercegovine.

Nedavno su “Sinovi Hercegovine” u Širokom Brijegu imali i spektakularnu promociju svog novog CD-a.

“U siječnju smo imali promociju našeg drugog CD-a u dvorani Zavoda Svete obitelji gdje je bilo preko 1.000 posjetitelja. Meni je to bilo jedno od najdražih pojavljivanja u javnosti, jer kada u svom gradu izađete pred tolikim auditorijem to je neopisivo” – priznaje Ćuže.

Njihova skladaba “Hercegovac za Hrvatsku diše” postala je veliki hit i u Republici Hrvatskoj.

“To nam je bila nekakva odskočna daska. Dogodio se splet ugodnih stvari da smo baš s tom pjesmom nastupali u Širokom Brijegu kad nas je snimala Hrvatska televizija. Tekst pjesme napisao je Dragan Soldo – Puškanović i napravili smo veći boom nego što smo mogli i zamisliti” – govori vođa “Sinova Hercegovine”, grupe u kojoj pored njega trenutno još nastupaju Marin Rotim i Marko Ćavar, njegovi susjedi iz Gornjeg Graca, zatim Marin Barać iz Mokrog, Stanko Bilać iz Turčinovića, kao i klavijaturist Toma Ćorić iz Biograca, koji je nastupao i za Amadeus band, a utemeljitelj grupe je Ivo Petrović – Trusa iz Rame, koji ih podržava u svakom pogledu.

Od dosadašnjih nastupa van Bosne i Hercegovine Ćuže je apostrofirao dva događaja.

“Prije dvije godine pobijedili smo na Etnofestivalu u Benkovcu osvojivši prvu nagradu za izvornost i bili smo jedini predstavnici hrvatskog naroda iz BiH. Riječ je o natjecanju u pjevanju tradicionalnih napjeva bez instrumentalne glazbe. Svidjeli smo se i organizatoru i publici pa su nas za ovu godinu zvali da pjevamo u zabavnom dijelu programa” – govori Ivan Ćuže.

Kompletan intervju pogledate i poslušajte u ponuđenom video prolog:

Dnevno.ba