ŠIROKI BRIJEG – U utorak, 28. rujna, održan je centralni predizborni skup Saveza za Široki – HSP dr. Ante Starčević, HKDU-Hrast i HČSP u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Više od dvjesto članova i simpatizera koalicije je došlo podržati Savez za Široki i kandidata za gradonačelnika Denija Ćorića prilikom predstojećih izbora. Na početku se nazočnima obratio predsjednik stranke HSP dr. Ante Starčević Milijan Nakić naglasivši kako su neki htjeli zaustaviti Savez, pa čak i ovaj skup, ali im to nije pošlo za rukom.

savezsiroki2892016-3

Potom se nazočnima obratio kandidat za gradonačelnika i zastupnik u Skupštini ŽZH gospodin Deni Ćorić, koji je sve prisutne pozdravio s Hvaljen Isus i Marija. Istaknuo je kako Savez za Široki tokom cijele kampanje nije vodio svađalačku politiku niti su napadali ikoga na osobnoj razini, nego se vodila jedna transparentna i kršćanska politika. Ukazali su na probleme s kojima se susreću Širokobriježani i ponudili rješenje za iste.

Deni Ćorić je postavio pitanja tko će vratiti i nadomjestiti minuse u proračunima, hoće li to biti naša djeca ili unuci? Je li vrijeme da netko odgovara za to? Je li vrijeme da nakon 26 godina dođe do promjena vlasti? Što će naš grad dobiti ukoliko se i naredne 4 godine nastavi ista politika. Pozvao je sve da iziđu na izbore, jer su birači ti koji odlučuju i kreiraju svoju budućnost u naredne četiri godine.

savezsiroki2892016-12

Nositeljica liste Marija Lovrić je naglasila kako joj je ogromna čast biti žena nositelj liste za gradsko vijeće ispred Saveza za Široki, te se zahvalila HSP dr. Ante Starčević i koalicijskim partnerima koji su podržali njenu kandidaturu. Istaknula je problem malog angažmana žena na našim prostorima, te da o tome puno govori i trenutno stanje u gradskom vijeću su tri žene. Kazala je kako su na listi redom mladi ljudi spremni za rad, te će se taj rad nastaviti i poslije 02.10. bez obzira na izborne rezultate. Pozvala je sve prisutne da podrže kandidata za gradonačelnika Denija Ćorića i cijelu listu Saveza za Široki, jer vrijeme je za promjene.

Potom se nazočnima obratila i Marija Ćeškić, zastupnica u Skupštini ŽZH i kandidatkinja na listi. Kazala je kako je strašno ponosna na ovaj Savez, jer je sve počelo kada su kolege Deni Ćorić i njena malenkost pokrenuli zakon o zaštiti života od začeća do prirodne smrti. Te je pozvala sve da svoj glas daju ljudima koji su spremni na rad i koji će dati sve od sebe da svoja obećanja i ispune.

SirokiBrijeg.info