U Vukovaru je prošog vikenda 14. listopada 2017. godine održan nogometni turnir pod nazivom „Turnir hrvatskih branitelja 2017.“

Ovaj turnir igrale su veteranske kategorije nogometaša, a na turniru su sudjelovale 4 momčadi, od kojih su 3 bile iz Hrvatske i jedna iz Bosne i Hercegovine.

Titulom najbolje momčadi ove godine okitila se ekipa nogometnih veterana iz Posušja. U jakoj konkurencije Zadra, Sinja i domaćina ekipe Vukovara, Posušani su bez poraza odnijeli kući pehar za najbolju ekipu na ovome turniru.

Prvu utakmicu koja se igrala na stadionu NK Croatia u Bogdanovcima, Posušani su Zadrane pobjedili 5:1. Strijelci za Posušje bili su; Mladen Begić 2, Tomislav Mihalj 2 i Pere Martinović 1 pogodak.

U drugoj utakmici Posušani tu također dobrom igrom pobjedili Sinj rezultatom 3:0, a golove su postigli; Pere Martinović (2) i Mladen Vranjković (1).

Treća utakmica protiv jakog i borbenog domaćina Vukovara odigrana je u neizvjesnosti do samog kraja – a rezultat je ostao bez pogodaka 0:0.

Razigravanju za prvaka odlučivalo se izvođenjem sa bijele točke, gdje su Posušani, nakon nekoliko Vukovarovih promašenih jedanaesteraca – pogocima Tomislava Bašića, Danijela Pandžića i Pere Martinovića bili uspješniji.

Svečanu večeru i dodjelu pehara i proglašenje pobjednika domaćin je organizirao u Borovu naselju, a organizator i voditelj programa bio je legendarni Mario Mlinarić, koji je na kraju objavio i konačni poredak te nagrađene nogometaše, a on izgledao ovako:

1. Mjesto i pobjednik turnira – veterani Nk Posušje
2. Mjesto – veterani Vukovar
3. Mjesto – veterani Sinj
4. Mjesto – veterani Zadar

Najbolji strijelac turnira sa 4 postignuta pogotka bio je Tomislav Batić (Vukovar), najbolji vratar turnira proglašen je Rudi Majović (Vukovar) Najbolji igrač turnira proglašen je ( publika i žiri ) Jerko Ćesić – Ljudina (Posušje).

Uoči početka natjecanja, sudionici turnira su u pratnji vodiča obišli Spomen dom Ovčara, Ratnu bolnicu te grobnicu i Memorijalno groblje gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve vukovarske žrtve.

Sutradan, nakon turnira, na zajedničkom doručku sudionicima se pridružio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji se srdačno pozdravio sa svima posebno, zaželivši im još jednom dobrodošlicu u Vukovar, te im se srdačno zahvalio na posjeti gradu heroju.

Mladen Bešlić / Posusje.net