Sve je spremno za nedjelju i posljednji ovosezonski Hercegovački derbi za prestiž

Dvobojom protiv HŠK Zrinjski Mostar u velikom hercegovačkom derbijem u nedjelju, 13. prosinca na Pecari u 17 sati NK Široki Brijeg će završiti jesenski dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

„Utakmica bez gledatelja mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda“, poručio je trener Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Naglasio je kako među igračima vlada pravi sportski duh, kvalitetno rade, motivirani su i spremni suprotstaviti se kvalitetnoj momčadi Plemića.

„Zrinjski ima i igračku i momčadsku kvalitetu. Istina, nedostajat će im Damir Zlomislić, standardni igrač koji daje razinu više u njihovoj igri. U pitanju je uistinu odličan igrač. Ipak, imaju širok roster, a i mi se pripremamo kao da će istrčati u najjačem sastavu“, istaknuo je Karačić.

Jedna od glavnih uzdanica Širokobriježana u hercegovačkom derbiju bit će Mateo Marić koji u posljednje vrijeme igra na vrhunskoj razini.

„Ušli smo u seriju pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Nakon koronavirusa dosegnuli smo pravu formu, vratila se većina igrača i svi su zaslužni za ovakve rezultate. I meni se napokon otvorilo, postigao sam pogodak na Grbavici i vjerujem kako ću nastaviti u tome ritmu“, rekao je Marić.

„Spremni smo, želimo pobijediti u hercegovačkom derbiju i ostvariti svoj primarni cilj – polusezonu okončati na mjestu koje vodi u Europu“, dodao je.

Iako je cijeli ovaj tjedan padala kiša u Hercegovini, trener Toni Karačić je istaknuo kako kiša nije nimalo remetila njegove planove i pripremu za veliki hercegovački derbi.

„Imamo odlične uvjete za rad. Ulazimo u završnicu kvalitetnog tjednog rada. Odradit ćemo još dva treninga do utakmice. Ono što mi je najbitnije, igrači su željni rada, motivirani i bit ćemo spremni za svaki izazov“, istaknuo je Karačić koji ima, izuzevši ozlijeđenog Filipa Brekala, na raspolaganju cijeli igrački kadar.

Hercegovački derbi igra se u okviru 19. kola, a sudi ga Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Arena Sport TV osigurala je izravan televizijski prijenos.

NK Široki Brijeg