Novi trener Širokog Brijega, Toni Karačić, istakao je da sezona još uvijek nije izgubljena, te da se navijači na Pecari imaju čemu nadati.

Nakon poraza od Tuzla Cityja, Denis Ćorić je napustio kormilo Širokobriježana. Njegov nasljednik je Toni Karačić, dosadašnji šef Omladinske škole NK Široki Brijeg.

“Želim se zahvaliti Upravi na ukazanom povjerenju. Istina, ekipa je trenutačno u nezavidnoj situaciji, nalazi se u donjem dijelu tabele. Međutim, da ne vjerujem u individualnu i ekipnu kvalitetu ovog igračkog kadra, sigurno se ne bih prihvatio ovog posla. Uvjeren sam kako mogu svojim radom, kvalitetnom suradnjom sa svojim stručnim štabom, podignuti ovu ekipu na jedan optimalniji nivo i vratiti u gornji dio tabele”, istakao je Karačić i nastavio:

“Siguran sam kako nam treba samo jedan pravi poticaj, jedan kvalitetan rezultat, zašto ne odmah u šesnaestini finala Kupa BiH protiv FK Budućnost Banovići za početak pozitivne serije i povratak u sami vrh bh. nogometa. Ne treba klonuti, sezona sigurno nije izgubljena. Ima još mnogo utakmica odigrati do kraja. Ova kriza ne mora biti nužno loša. Vrijeme je da izvučemo pouke i krenemo naprijed. Ponavljam, vjerujem u ovu ekipu”, kazao je novi trener NK Široki Brijeg, Toni Karačić.

ScSport.ba