Policajci u Ljubuškom počupali još četiri stabljike konoplje

LJUBUŠKI – Temeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH zavela je i provodi operativno taktičku akciju kodnog imena “OPIJAT III”, s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga.
Postupajući u okviru navedene akcije u četvrtak 8. rujna policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Šipovača, općina Ljubuški, nalazi nasad indijske konoplje, te je izvršenom pretragom terena pronađen nasad od 4 stabljike visine oko 2 metra, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.
Slobode je lišen I. G. (47) iz Šipovače, kojega se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.
Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, stabljike su posječene i pohranjenje u službene prostorije PU Ljubuški, te su izuzeti i ostali tragovi s lica mjesta i isti će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama pravodobno je izviješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.
U tijeku je kriminalistička obrada nad I. G. (47).

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH nastavljaju kontinuirano i u daljnjem razdoblju provoditi akciju kodnog imena “OPIJAT III”, u okviru koje je tijekom ove godine zaplijenjena veća količina opojne droge, čija maloprodajna vrijednost iznosi oko milijun KM, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info