Podignuta optužnica protiv kćerke koja je tati policajcu uzela službeno vozilo i teško ozlijedila jednu osobu

Dana, 1.9.2019. godine u mjestu Veljaci, Ljubuški, prema kupalištu “Koćuša”, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede.

Kako su tada službeno iz MUP-a ŽZH priopćili – “Odmah je na mjesto događaja upućena ekipa za očevid, koja je dolaskom na mjesto događaja utvrdila da je u prometnoj nezgodi sudjelovalo vozilo marke “VW Golf” VII registracijskih oznaka: T70-O-052 vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, kojim je prema prijavi upravljao Z.P. zaposlenik ranije navedenog Ministarstva i motocikl marke “Cygnus” bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.).

U navedenoj prometnoj nezgodi tjelesne ozljede je zadobio vozač motocikla P.I.D. (2000.) koji je zbog zadobivenih ozljeda upućen u CUM Mostar i suvozačica, kako je prijavljeno, u vozilu A.Ć. (1984.) koja je zbrinuta u Domu zdravlja Ljubuški” -kazali su 5. rujna 2019. iz MUP-a ŽZH u svom službenom priopćenju.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je danas optužnicu protiv Irine P. (1987.) iz Mostara, zbog ugrožavanja javnog prometa uslijed čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, potvrdio je Županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Nadalje, kako je kazao, Irina P. se tereti da je dana 1.9.2019. godine u mjestu Veljaci, općina Ljubuški, na lokalnoj cesti prema kupalištu “Koćuša” upravljajući vozilom VW-Golf, korisništvo MUP-a HNŽ/HNK, izazvala prometnu nezgodu u kojoj je oštećeni P.I.D koji se kretao motociklom Yamaha-Cygnus zadobio teške tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju.

U optužnici je predloženo saslušanje 22 svjedoka, 3 vještaka i oko 60 materijalnih dokaza na kojima sam zasnivao osnovanost podizanja optužnice i upućivanja iste na potvrđivanje Općinskom sudu u Ljubuškom.

SirokiBrijeg.info