Hoće li MUP ŽZH zaštiti kćerku svog kolege MUP-ovca iz HNŽ-a?

Na redakciju portala Jabuka.tv javio se čitatelj (podaci poznati redakciji) koji je poslao informacije o prometnoj nesreći u Veljacima koja se dogodila u nedjelju 1. rujna.

Kći od djelatnika MUP-a je očevim službenim automobilom presjekla put mladiću od 19 godina u Veljacima kod Ljubuškog. Mladić je vozio skuter i kad mu je dotična presjekla put mladić je bezizlazno udario u njezina suvozačeva vrata… Nakon toga pomakla je auto, a pola sata iza nesreće policiji navodi da je to vozilo vozio njezin tata.. I sada rade na tome da se taj slučaj zataška, napisao je čitatelj portala Jabuka.tv u dopisu.

Portal Jabuka.tv je zatražio službeno izvješće o navedenom događaju od strane MUP-a ŽZH, koji je poslao detaljan odgovor dva dana nakon upita.

Iz policije su potvrdili da se dogodila prometna nesreća 1. rujna na navedenoj lokaciji te da je korišten službeni automobil njihovih kolega iz MUP-a HNŽ-a.

Odgovor MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti

Dana 1. rujna 2019. godine u 16:30 sati voditelj smjene u PU Ljubuški, putem telefona, zaprimio je prijavu da se u mjestu Veljaci, Grad Ljubuški na skretanju za vodopad Koćušu dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama.

Odmah je na mjesto događaja upućena ekipa za očevid, koja je dolaskom na mjesto događaja utvrdila da je u prometnoj nezgodi sudjelovalo vozilo marke “VW Golf” VII registracijskih oznaka: T70-O-052 vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, kojim je prema prijavi upravljao Z.P. zaposlenik ranije navedenog Ministarstva i motocikl marke “Cygnus” bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.)

U navedenoj prometnoj nezgodi tjelesne ozljede je zadobio vozač motocikla P.I.D. (2000.) koji je zbog zadobivenih ozljeda upućen u CUM Mostar i suvozačica, kako je prijavljeno, u vozilu A.Ć. (1984.) koja je zbrinuta u Domu zdravlja Ljubuški.

Policijski službenici su nakon izvršenog očevida navedeno vozilo i motocikl, koje je sudjelovalo u prometnoj nezgodi, privremeno izuzeli i specijalnim vozilom “pauk” prevezli u sabirni centar “Bučine” kako bi se provela sva potrebna vještačenja.

U tijeku su istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti nastanka ove prometne nezgode i tko je upravljao vozilom VW Golf u trenutku prometne nezgode. Nakon završetka svih istražnih radnji biti će podneseno odgovarajuće izvješće. I nama je stalo da se sve okolonosti rasvijetle, naveli su u odgovoru iz policije za portal Jabuka.tv.

Što će biti sa cijelim slučajem ostaje za vidjeti?!

Jabuka.tv