Home COVID-19 / POMOĆ - ZAPOVIJEDI “Otpisani” epidemiolog 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘁𝘂𝗽𝗶𝗼 𝗩𝗶𝗷𝗲ć𝘂 𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗮 𝗜𝗻𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗿𝗼𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗮, tužbe nakon izbora!

“Otpisani” epidemiolog 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘁𝘂𝗽𝗶𝗼 𝗩𝗶𝗷𝗲ć𝘂 𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗮 𝗜𝗻𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗿𝗼𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗮, tužbe nakon izbora!

0
“Otpisani” epidemiolog 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘁𝘂𝗽𝗶𝗼 𝗩𝗶𝗷𝗲ć𝘂 𝗸𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿𝗮 𝗜𝗻𝗶𝗰𝗶𝗷𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗿𝗼𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗮, tužbe nakon izbora!

U utorak, (10.11.) u 19.00 sati, u Čitluku je održan redoviti sastanak Vijeća koordinatora Inicijative roditelja HNŽ/ZHŽ – Zahtijevamo normalno školovanje za našu djecu. Sastanku je, osim koordinatora, prvi put prisustvovao i ranije najavljeni epidemiolog koji je postao i punopravni član Vijeća koordinatora. Za javnost možemo sada reći da se radi o nezakonito smijenjenom dr. Erdinu Alajbegoviću kojem smo u više navrata u prošlosti iskazali svoju bliskost i potporu.

Bilo je nekoliko tema sastanka od kojih su, za javnost, možda dvije najinteresantnije a to su:

  • ranije najavljeno pokretanje tužbi
  • organiziranje prosvjeda

Što se prve teme tiče, obavještavamo javnost da su tužbe spremne. Ići će se u 2 pravca. Prvi pravac je apelacija prema Ustavnom sudu, a drugi je tužba protiv Ministarstva obrazovanja u obje županije s obzirom da su upravo oni ti koji nalažu provođenje restriktivnih mjera u školskim institucijama, mjera za koje nekoliko tisuća roditelja koji su potpisali izjavu o odgovornosti koje su naši aktivisti dijelili, smatra protuzakonitim.

Odvjetnik Danijel Pervan će tužbe predati nakon izbora, jer se, kao Inicijativa roditelja, želimo distancirati od dnevne politike i izbjeći nepravedne optužbe iz određenih krugova. Dakle, nakon izbora, službeno predajemo tužbe na sudove.

Što se prosvjeda tiče, budno pratimo svaki potez Kriznog stožera po tom pitanju. Ovom prilikom najavljujemo, još jednom, da je uvođenje online nastave CRVENA LINIJA preko koje većina roditelja neće prijeći. Nećemo prihvatiti online nastavu. Nećemo prihvatiti da mi roditelji radimo posao kojeg trebaju raditi učitelji i nastavnici.

Neki najavljuju brutalni lockdown i online nastavu nakon izbora. Mi jednostavno kažemo da ćemo pozvati i organizirati sve resurse koje imamo i napraviti veliki prosvjed roditelja i blokadu nadležnih institucija. Pritom ćemo pozvati i sve one koji smatraju da su oštećeni neproporcionalnim mjerama, sve obespravljene ljude koji su ostali bez posla zbog korona mjera, koji strahuju za posao zbog novog lockdowna (ako ga bude). I nećemo stati sve dok se navedene mjere ne počnu relaksirati.

I ovom prilikom zahvaljujemo svima koji nas prate, ne samo roditeljima čija djeca idu u školu (i nadamo se da će tako i ostati) nego i mnogobrojnim onima koji nam se privatno javljaju i izražavaju svoju potporu, a dolaze iz drugih kategorija društva. Osim njih, zahvaljujemo se i mnogim ravnateljima škola, nastavnicima i učiteljima koji nam se također (privatno) javljaju i podržavaju ovo što radimo. Nadamo se da ćemo uspjeti, i zbog nas, i zbog vas kojima je puna kapa restriktivnih mjera koje vas prisiljavaju provoditi.

Inicijativa roditelja HNŽ/ŽZH – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci