Određen jednomjesečni pritvor vozaču teretnog vozila zbog teške prometne nesreće u Širokom Brijegu

Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y.Y. (1964.) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne ozljede.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog prometa i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, jer je riječ o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine, kazao ej za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Županijski tužitelj.

Y.Y. se sumnjiči da je 24.8.2020. godine oko 16:00 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom Mercedes Actros, s priključnim vozilom Schmitz ZCS 18 skrivio prometnu nezgodu tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti. Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na lijevu kolničku traku i udarilo u vozilo VW Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač vozila VW Passat V.L. (1969.) iz Širokog Brijeg je istog dana od zadobivenih tjelesnih ozljeda preminuo u bolnici.

SirokiBrijeg.info