Dana 24.08.2020. godine u 15:50 sati, na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Knešpolje, grad Široki Brijeg, dogodila je se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba zadobila tjelesne povrede a na trima vozilima nastupila veća materijalna šteta.

Očevid su izvršili županijski tužitelj i policijski službenici PU Široki Brijeg.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se magistralnom cestom M6.1 iz smjera Širokog Brijega u smjeru Mostara kretalo teretno motorno vozilo marke „Mercedes“ s priključnim vozilom marke „Schmitz“, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin Y. Y. (56).

Dolaskom u desni zavoj priključno vozilo prešlo je na suprotnu kolničku traku pri čemu je ostvarilo kontakt s putničkim motornim vozilom marke „VW“, tip 3BG, BH registarskih oznaka, koje se iz smjera Mostara kretalo u smjeru Širokog Brijega, a kojim je upravljao BH državljanin (51) sa šireg područja Širokog Brijega.

Nakon toga je vozilo marke „VW“, tip V, BH registarskih oznaka, koje se također kretalo iz smjera Mostara u smjeru Širokog Brijega, a kojim je upravljao BH državljanin (58) sa šireg područja općine Grude, ostvarilo kontakt s motornim vozilom marke „VW“, tip 3BG, kojim je upravljao BH državljanin (51) sa šireg područja Širokog Brijega.

U ovoj prometnoj nesreći 51- BH državljanin zadobio je teške tjelesne povrede te je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg prevezen na CUM Mostar, gdje je podlegao od zadobivenih povreda; 58-godišnji BH državljanin zadobio je tjelesne povrede zasad neutvrđenog stupnja a na vozilima je nastala veća materijalna šteta.

Vozač teretnog vozila, bugarski državljanin Y. Y. (56) lišen je slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada a postupajući tužitelj donijet će odluku o daljnjim istražnim radnjama, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info