Prema neslužbenim informacijama iz policijskih krugova Pero Kožul, načelnik PU Široki Brijeg, će uskoro biti smjenjen, zbog slučaja mladića Mile Solde.

I prema sadašnjim saznanjima, to bi u ovom slučaju bilo to. Istraga tapka u mjestu, policija nije na vrijeme poduzela potrebite istražne radnje, čineći velike propuste, a isto tako propuste je napravio tužitelj Borislav Čuljak. Sve to nije nikakvo iznenađenje.

Promjene, one kozmetičke, u policiji će se dogoditi, ali oni koji su radili nezakonito neće biti sankcionirani, već dapače nagrađeni. Iza zataškavanja kriminala stoji županijska i lokalne vlasti. Kriminal je postao stečevina MUP-a ŽZH i policije.

Tako bi, kako smo ranije govorili, na mjesto načelnika PU Grude trebao doći Igor Marić, šef Odjela za gospodarski kriminal, a isti je godinama fingirao istražne postupke, te izvrsno surađivao s osobama iz podzemlja, što kazuju upravo osobe iz MUP-a ŽZH. Nezakonito je promaknut 2015. godine. U Grudama govore da je njegov dolazak puno gora opcija od sadašnjeg načelnika Mire Pejića, koji je istraživao kriminal na način da je kriminalcima dodjeljivao dozvole za nošenje oružja.

Gdje će “policijska zvijezda” Milenko Madunović, nije poznato. Govori se o prelasku u PU Ljubuški, a hoće li to biti tako, pokazati će sljedeći tjedni.

Novi ravnatelj policije Milan Galić bi ovaj tjedan trebao izložiti svoj plan, a on se po svemu sudeći dogovorio s Zdravkom Borasom, svestranim ministrom MUP-a ŽZH.

Ljubuski.net