FOTO: Mili Marušić

Prva utakmica memorijalnog turnira u Širokom Brijegu “Široki 2018.” koja se igrala između Cibone i Slobode pripala je uvjerljivom pobjedom ekipe iz Zagreba koju je vodio bivši trener Širokog Ivan Velić i gdje su Cibosi “razvalili” Slobodu 94:64.

Cibonaši su dirigirali tijek utakmice od samog početka, tako da su do kraja samo povećavali razliku.

Najefikasniji kod Zagrepčana bili su Rozić 13, Kraljević 12 te Markota 10 poena. Kod Tuzlaka Božović 20, Hasandić 11 te Jovanović i Jakupović po 10 poena.

Široki sa Šibekom za finale

U drugom susretu večeri, Široki je dočekao ekipu iz Šibenika koji nisu bili loš protivnik, ali pomlađeni sastav domaćina je držao kakvu takvu razliku i prednost na terenu i na kraju slavili rezultatom 88:77 i na taj način se plasirali u finale ovog memorijalnog turnira i duela s Cibonom.

Ove subote Široki u finalu turnira igra protiv Cibone od 19 sati, dok će Sloboda i Šibenik za treće mjesto odigrati od 17 sati u dvorani na Pecari.

Istaknimo kako je bilo žalosno gledati više nego praznu dvoranu s navijačima, kada znamo kakve su veličine ovi košarkaški klubovi i da se ima doista što vidjeti na terenu od igre. Zato ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje košarka da dođu danas (subota) u dvoranu na Peacari i uživaju u košarkaškim potezina igrača koji imaju što pokazati jer od 17h igraju Šibenik i Sloboda, a dok od 19 sati na terenu gledamo Široki protiv Cibone.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info