Damir Vujanović: Smatram da momci mogu puno više

Košarkaši Širokog su u posljednjoj utakmici turnira Druge ABA lige u Zlatiboru poraženi od Sutjeske rezultatom 84:66.

Široki je u 1. kolu trebao igrati protiv Gorice koja nije doputovala u Srbiju pa je utakmica registrirana rezultatom 20:0. U drugoj su Širokobriježani poraženi od domaćina Zlatibora 88:80, a u trećoj od MZT-a 80:73.

– Osim zadnje utakmice u kojoj nas je uhvatio umor, s prve dvije možemo biti zadovoljni. Ima tu puno posla, ali većina igrača nije igrala na ovom nivou. Mnogi se prvi put susreću s ovim nivoom. Slijedi nam prvenstvo BiH kroz koje ćemo se nastojati što bolje spremiti za drugi turnir Druge ABA lige. Smatram da momci mogu puno više. Ovo je jedno dobro iskustvo u kojem su izostale pobjede, ali iz ovoga treba izvući pouke i nastaviti dalje raditi, rekao je trener Širokog Damir Vujanović.

Sutjesku su do pobjede predvodili Radosav Spasojević s 22 i Đorđe Milošević s 18 poena, dok su kod Širokog najbolji bili Rashun Davis s 24 i Dario Drežnjak s 18 poena.

– Omjer skokova (40 Sutjeska, 27 Široki) je prikaz cijele utakmice. Sutjeska nas je nadskakala uz naš loš postotak šuta s vanjskih pozicija. Ne mogu reći da se momci nisu trudili, ali trebali smo bolje i čvršće reagirati, istaknuo je Vujanović.

Velimir Gašić je bio zadovoljan prvom pobjedom njegove ekipe.

– Mislim da je bilo dosta dobrih stvari u našoj igri, zadovoljan sam pristupom. Imali smo dosta problema s kojima smo se suočavali u posljednje vrijeme kad su u pitanju ozljede i bolest naših igrača što se dosta reflektiralo na način naše igre. To se vidjelo u prve tri utakmice, dok smo protiv Širokog imali sreće da je Spasojević ipak stisnuo zube i odigrao ovu za nas vrlo značajnu utakmicu, zaključio je trener Sutjeske.

Dnevni.ba