MZ Ljubotići: Vrijedna akcija čišćenja okoliša

U subotu, 1. travnja 2017. u mjesnoj zajednici Ljubotići, točnije zaseoci Dubrava i Bagarići, odrađena je hvalevrijedna tradicionalna akcija čišćenja okoliša.

U eko akciji sudjelovalo je 20-ak mještana koji su svojim radom, na dionici puta u duljini oko 2km, prikupili 50-ak vreća raznog otpada.

ljc2417 3

Tradicionalnu akciju čišćenja priređuju svake godine u proljeće, kako bi očistili dijelove puta i oko njega prije nego što priroda u potpunosti ozeleni.

Iako je ovakva eko akcija pohvalna, žalosti ih činjenica što uopće moraju razmišljati kad će pokupiti smeće oko svojih „kuća“. Izgleda da mnogi nisu svjesni koliko je važna zaštita okoliša, izgled prirode i svega ostaloga, kada bez imalo srama i stida svoj otpad ostavljaju na neprimjerenom mjestu. Pogotovo, kako mještani kažu, svoj otpad u tuđem dvorištu. Zbog nemarnosti pojedinaca ubuduće, ovakve će akcije izgleda biti potrebne. Odlučni su svome nastupu, zbog mnogobrojnih dokaza o tome čiji je otpad (u vrećama su pronađeni izvodi iz banke, računi i sl.), da će ukoliko se budu ponavljali ovakvi slučajevi kazneno prijavljivat neodgovorne pojedince.

Organizatori se u prvom redu zahvaljuju svima koji su na bilo koji način potpomogli i sudjelovali u ovoj akciji. Također, poručili su svima da ne bacaju otpad na nedozvoljena mjesta, ne zato što oni to govore, nego zato što je to odraz (ne)kulture i ponašanja u prvom redu, a u drugome uništavanje prirode u kojoj živimo.

SirokiBrijeg.info