Kako pronaći mobitel pomoću GPS-a?

Globalni sustav za pozicioniranje (GPS) je satelitski program koji nije bio osmišljen samo za dobivanje ispravnih uputstava kako doći do određene lokacije. Može se koristiti i za praćenje lokacije uređaja i/ili najmilijih osoba kada se prijavite za odgovarajuću uslugu.

Pronađi moj Android telefon

Ako imate Android pametni telefon, poput Samsung Galaxyja ili Google Pixela, onda imate pristup Android Device Manageru besplatno. On se povezuje s vašim postojećim Google računom, istim onim koji ste unijeli kada ste prvi put namještali opcije na svom Android mobitelu.

-Kliknite ili utipkajte adresu Find My Device u vašem pretraživaču na kompjuteru i ulogirajte se u vaš Google račun.

-Izaberite naziv modela vašeg Android mobitela koji je povezan s vašim računom. Opcija se nalazi s lijeve strane. Ako vam piše da nije pronađen uređaj, morate namjestiti opcije na mobitelu kako bi se on povezao sa sustavom i kako bi ga sustav prepoznao. U nastavku ćemo ostaviti kratak opis onoga što trebate učiniti.

-Ako vam je telefon već namješten, nakon što ste izabrali naziv svog modela telefona, stranica će se pokušati spojiti s vašim mobitelom.

-Ako je povezivanje uspješno, karta će vam pokazati posljednju lokaciju vašeg Androida, kao i koliko još ima baterije.

Također na ovoj stranici možete izabrati zvuk kojim će se mobitel oglasiti čak i ako je namješten na „tihi“ način ili je ton ugašen. Možete, također, odabrati zaključati mobitel ili obrisati sav sadržaj s njega (u slučaju da je mobitel ukraden).

Da biste koristili ovu opciju potrebno je da vaš mobitel pokreće minimum Android 8.0, a kako provjeriti koji Android koristi vaš telefon možete saznati ako kliknete ovdje: provjera Androida.

Ako mobitel nema namještene parametre da bi se povezao sa stranicom „Find My Device“ treba:

-Biti povezan s Google računom

-Imati Internet preko telefona ili Wi-Fija

-Biti vidljiv na “Google Play” servisu

-Imati uključenu opciju “Location” na mobitelu.

Ako ne znate ovo učiniti, detaljno uputstvo za namještanje opcija na mobitelu možete vidjeti na samoj stranici Find My Device, klikom na opciju „saznaj više“ (learn more).

Index.hr