Izviđač uvjerljivom pobjedom nad Derventom došao do svoje pete uzastopne pobjede

Rukometaši Izviđač Central osiguranja uvjerljivom pobjedom nad rukometašima Dervente došli su do svoje pete uzastopne pobjede u nastavku prvenstva.

Kako je utakmica krenula, a tako je i najavljivana, vidjelo se da gosti iz Dervente nisu došli s bijelim barjakom. Derventa je zaigrala čvrsto i organizirano u obrani i u 7.minuti povela sa 3:1. S druge strane, u prvih desetak minuta, napad „Skauta“ nije najbolje „odgovorio“ na obranu Dervente. Međutim, nakon desetak minuta „stvari su legle na svoje mjesto“, napad je profunkcionirao, djelovao je ubojito, a obrana je bila neprobojna. Serijom 7:0, u 17.minuti, prednost od pet pogodaka je na strani rukometaša Izviđača (8:3). Za istaknuti je da je od prvih sedam pogodaka, pet „zabio“ David Mandić.

U nastavku igre, „Skauti“ svoju prednost podižu na osam pogodaka (15:7) u 28.minuti, da bi do poluvremena, pogotkom Borislava Stankovića, Derventa smanjila na 15:8, s kojim rezultatom je završilo prvo poluvrijeme utakmice.

U drugom poluvremenu, prvih pet-šest minuta, igralo se „gol za gol“, da bi domaći, serijom 4:0, došli do dvoznamenkaste prednosti (22:12) u 39. minuti. Visoka prednost kao da je „uljuljala“ rukometaše Izviđač Central osiguranje, koji u sljedećih 10-tak minuta „popuštaju“, to koriste gosti i u 52.minuti stižu na pet pogodaka zaostatka (24:19). Nakon stanke, koji je uzeo trener Ivandija, „Skauti“ su zaigrali „ozbiljnije“ i do kraja utakmice, ponovno, prednost vratili na dvoznamenkastu razliku. Završilo je 30:20 u korist domaćih, koji su s ovom pobjedom najavili da se nalaze u dobroj formi pred predstojeće i odlučujuće utakmice u nastavku prvenstva.

Najbolji i najefikasniji igrač sinoćnje utakmice u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bio je David Mandić s 9 pogodaka, dobru igru pružili su Josip Čutura i Marko Vukić, koji su postigli po četiri pogotka. Vratar Marko Ivanković „Maka“ skupio je jedanaest obrana, a šest je pridodao Josip Kvesić.

U momčadi Dervente šest pogodaka postigao je Slaven Šijaković, dok je Dragan Starčević na vratima Dervente bio uspješan 8 puta.

Nakon ovog kola, slijedi stanka u natjecanju Premijer lige. Natjecanje se nastavlja u srijedu, 11.04.2018., utakmicama četvrtfinala KUP-a BiH, kada „Skauti“ svoju prvu četvrtfinalnu utakmicu igraju protiv Zrinjskog u Mostaru, a zatim, u subotu, 14.04.2018. godine, utakmicu 20.kola Premijer lige u Banja Luci protiv RK Borac m:tel.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Derventa 30:20 (15:8)

RK Izviđač CO: Ivanković (11 obrana), Josip Kvesić (6 obrana), Miličević 1, Mišetić 1, Alilović 2, Mandić 9/6, Marković, Čutura 4, Leković 1, Bubalo, Kaluđerović 2, Grbavac 2, Vukić 4, Pavlak 1, Vučić 3, Rodin.

Trener: Silvio Ivandija.

RK Derventa: Ristić, Škrga, Starčević (8 obrana), Zemunović 1, Sibinčić, Šijaković 6/4, Lukić, Draganić 3, Dragičević, Stanković 3, Ivanović 3, Grujičić 2, Milinković, Zekić 2, Alić, Vidaković.

Trener: Zoran Dokić.

Isključenja: Izviđač CO 8 minuta, Derventa 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač CO 6/6, Derventa 4/4.

Izvidjac.com