Izviđač i službeno sudionik SEHA lige u sljedećoj sezoni

Poznata je lista sudionika SEHA lige u sljedećoj sezoni i liga bi trebala biti najjača dosad. Konkurenciju su zaoštrila dva slovenska predstavnika.

U odnosu na prošlu sezonu, članovi SEHA lige više nisu Strumica, Vojvodina i Spartak Vojput. Umjesto Strumice, Makedoniju će predstavljati Metalurg koji se vraća na veliku scenu, a umjesto srpskih klubova, u ligu ulaze slovenski.

Nakon potvrde službene liste sudionika u sezoni 2016/2017, može se reći kako nas očekuje najjače izdanje ove lige dosad. Vojvodinu i Spartak zamijenili su jači klubovi Pivovarna Laško Celje i Gorenje Velenje koji će dodatno zaoštriti konkurenciju, a Metalurg je svakako jači od slabe Strumice koja je poslužila za nabijanje gol-razlike.

Hrvatsku će kao i inače predstavljati prvak PPD Zagreb i drugoplasirani Nexe iz Našica, tu je i mađarski prvak Veszprem, Meškov Brest, Tatran Prešov te još jedan novak – Izviđač iz Ljubuškog.

Izviđač je četvrto novo ime u sljedećoj sezoni, a naslijedio je banjalučki Borac.

Prvo kolo bit će odigrano 6. rujna prema kalendaru natjecanja, a kao što je i prošle sezone bilo dosta dogovaranja termina između klubova, za očekivati je da će i oko odigravanja prvog kola biti dosta promjena.

Lista sudionika SEHA lige za sezonu 2016/2017.:

1. HC Vardar (MKD)
2. HC Metalurg (MKD)
3. HC Pivovarna Laško Celje (SLO)
4. HC Gorenje Velenje (SLO)
5. HC PPD Zagreb (CRO)
6. HC Nexe (CRO)
7. HC Telekom Veszprem (HUN)
8 HC Meshkov Brest (BLR)
9. HC Tatran Preshov (SVK)
10. HC Izvđač Ljubuški (BIH)

Hrsport.net