Home COVID-19 / POMOĆ - ZAPOVIJEDI Inspekcija u ŽZH izdala 40 prekršajnih naloga za kršenje Zapovijedi Stožera, traži se lokacija za izolatorij!

Inspekcija u ŽZH izdala 40 prekršajnih naloga za kršenje Zapovijedi Stožera, traži se lokacija za izolatorij!

0
Inspekcija u ŽZH izdala 40 prekršajnih naloga za kršenje Zapovijedi Stožera, traži se lokacija za izolatorij!
FOTO: Mili Marušić

Na 35. izvanrednoj sjednici Županijski stožer civilne zaštite je donio Zaključak kojim se zadužuje Zavod za javno zdravstvo da u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi na temelju epidemiološke situacije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, odnosno podataka o broju oboljelih koronavirusom COVID-19 u tjedan dana, Stožeru civilne zaštite predloži odgovarajuće mjere.

O stanju pandemije koronavirusa COVID-19 članove Stožera je informirao Tomislav Pejić, dr. med. ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi istaknuvši da je s današnjim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj oboljelo 617 osoba, te da je ukupno od pojave koronavirusa umrlo 49 osoba.

Informaciju o kontroli provođenja Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite podnio je Nikica Tomas v.d. ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove. Tomas je između ostalog rekao da je županijska inspekcija u proteklih nešto više od mjesec dana izdala 40 prekršajnih naloga za prekoračenje radnog vremena i za kršenje Zapovijedi Stožera o broju osoba na organiziranim okupljanjima.

U točki razno ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić, dr. med. je obrazložio prijedlog prostora za izolatorij za pacijente s blažom i srednjom kliničkom slikom, a kojima je nužno osigurati izolaciju.

Sa sjednice Županijskog stožera civilne zaštite apelirali su na građane da budu odgovorni i da se pridržavaju zapovijedi i mjera Stožera, ponajprije se to odnosi na obvezno nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje masovnog okupljanja, te držanja propisanog razmaka.

Uprava CZ ŽZH