Inspekcija u ŽZH izdala 40 prekršajnih naloga za kršenje Zapovijedi Stožera, traži se lokacija za izolatorij!

Na 35. izvanrednoj sjednici Županijski stožer civilne zaštite je donio Zaključak kojim se zadužuje Zavod za javno zdravstvo da u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi na temelju epidemiološke situacije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, odnosno podataka o broju oboljelih koronavirusom COVID-19 u tjedan dana, Stožeru civilne zaštite predloži odgovarajuće mjere.

O stanju pandemije koronavirusa COVID-19 članove Stožera je informirao Tomislav Pejić, dr. med. ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi istaknuvši da je s današnjim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj oboljelo 617 osoba, te da je ukupno od pojave koronavirusa umrlo 49 osoba.

Informaciju o kontroli provođenja Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite podnio je Nikica Tomas v.d. ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove. Tomas je između ostalog rekao da je županijska inspekcija u proteklih nešto više od mjesec dana izdala 40 prekršajnih naloga za prekoračenje radnog vremena i za kršenje Zapovijedi Stožera o broju osoba na organiziranim okupljanjima.

U točki razno ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić, dr. med. je obrazložio prijedlog prostora za izolatorij za pacijente s blažom i srednjom kliničkom slikom, a kojima je nužno osigurati izolaciju.

Sa sjednice Županijskog stožera civilne zaštite apelirali su na građane da budu odgovorni i da se pridržavaju zapovijedi i mjera Stožera, ponajprije se to odnosi na obvezno nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje masovnog okupljanja, te držanja propisanog razmaka.

Uprava CZ ŽZH