“Inicijativa roditelja: Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci” šokirana preporukama represije nad djecom

Prije par dana smo uočili vijest koju je objavio širokobriješki portal sirokibrijeg.info, na temu smjernica ravnateljice ZJZ ZHŽ Andree Jurić. U prepisci ista odgovara na upit ministrice Ružice Mikulić koja traži smjernice kako postupiti prema roditeljima koji ne žele dopustiti svakodnevno mjerenje temperature, niti žele dostavljati temperaturnu listu.

Na taj upit, ravnateljica Andrea Jurić odgovara ministrici da je potrebno obavijestiti Sanitarnu inspekciju i MUP (ilitiga pozvati policiju na roditelje).

Ravnateljice Jurić, je li moguće da je dotle došlo?! Da vi huškate ministricu da sprovodi represiju nad roditeljima koji su zabrinuti za svoju djecu i žele spriječiti ono što je prema njima neprihvatljivo?

Ako je već tako, možete li objasniti o koji točno zakon su se roditelji prema Vama ogriješili? Osim toga, imate li na umu da je Ustav iznad svakog Zakona, uredbe ili preporuke koju vi izdajete?

Ovaj pokušaj zastrašivanja je veoma sličan onome kojeg su radile vlasti bivše Jugoslavije kada god bi se pojavio bilo kakav oblik neslaganja. Odgovor na sve bi uvijek bio isti, a to je REPRESIJA.

Vi, ravnateljice Jurić, prije ili kasnije ćete shvatiti da se roditelji oko dobrobiti svoje djece neće pokolebati, a svi nesmotreni potezi koji se sada naprave sa bilo čije strane će doći na naplatu. Znajte da narod gleda. Roditelji gledaju.

Za kraj, želimo se iskreno nadati da Vas, ravnateljice Jurić, ministrica neće poslušati. Sve drugo bi samo vodilo u daljnji kaos i destrukciju. Nadamo se da će ministrica Mikulić ostati razumna, za razliku od Vas, ravnateljice.

Djeca će na kraju imati, ovako ili onako, normalno školovanje. Ove ružne i nelogične restriktivne mjere će ostati samo ružna uspomena u sjećanju. Pitate li se u kakvom sjećanju ćete ostati Vi ravnateljice Jurić?!

Inicijativa roditelja: Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci