PREPORUKA MINISTRICI: Ako djeca ne budu poštivala “preporuke” u pomoć zvati policiju da djeluje!

Čemu se sve neće pribjegavati u raznim “preporukama” od Zavoda za javno zdravstvo preko Ministarstva obrazovanja ŽZH. To vam je kao igra stolnog tenisa, ping, pong, pišem ti, napiši mi i potpiši! Po volji izvrši ili od nekud prepiši! Apsurd u ovom svemu je da je krajnji cilj oblikovati svijest roditelja da pod prijetnjama, “preporukama” i mišljenjima pojedinaca koji ograđuju svoju fotelju, moraju vršiti tuđu volju, svjesni, da ta ista, koja se silom uma, a ne zakona, nameće i sprovodi na trajnu štetu NAŠE DJECE. Iz priloženog dopisa Ministarstvo obrazovanja ŽZH primilo je na znanje mišljenje i preporuke direktorice Zavoda ŽZH dr. Andreje Jurić!

Ministarstvo traži mišljenje “preporuku”:

-Kako postupiti u slučaju kada roditelj ne želi mjeriti temperaturu svom (zdravom) djetetu, te ne dostavlja u školu temperaturnu listu? Isti roditelj ne dozvoljava da se njegovom djetetu mjeri temperatura pri dolasku u školu, a dijete je školski obveznik i maloljetno je, te se ne smije odstraniti iz škole samo.

Odgovor Zavoda za javno zdravstvo ŽZH (cjelovit dopis priložen na dnu članka):

-Obavijestiti nadležnu Sanitarnu inspekciju i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Kako je Ministarstvo obrazovanja ŽZH reagiralo?! Pa kako drugačije, očekivano od strane nas roditelja, koji sve ovo pomno pratimo! Zamislite zvati Sanitarnu inspekciju i MUP? Zbog čega, po kojoj osnovi? Opet je izmislilo i prepisalo neke druge preporuke za postupanje u navedenim okolnostima. Za provođenje ovih nemaju hrabrosti, jer im je odijelo u koje su ušli svjesno, da sačuvaju fotelju postalo pretijesno i puca na veliko po šavovima. Koristimo navedene izraze da ih struka bolje razumije!

Dakle, žele zanijekati stroge “preporuke” još strože direktorice Zavoda i nabaviti bez kontaktne toplomjere, naložiti prosvjetnim djelatnicima da toj problematičnoj djeci mjere temperaturu po dolasku u školu. I gle čuda!!! Škole nemaju nadležnost koja pripada zdravstvenim radnicima, te kao takve nisu ovlaštene da mjere temperaturu jer bi u tom slučaju prekršili Krivični zakon Federacije BiH u članu 233, činom nadriliječništva.

Drage dame na položajima, nekim od Vas ime ne izgovaram jer svojim postupcima niste opravdali naziv tj. titulu koja vam je povjerena od strane naroda! Niste je donijeli iz kuće niti ste se s tom titulom rodili! Čak što više doveli ste sustav obrazovanja ove Županije na dno dna! Od tužne matere dica još tužnija, rekli bi naši stari!

U iščekivanju Vaših daljnjih “preporuka” neumorno poduzimamo sve kako bi smo opravdali svoje zvanje roditelja, titulu koje nam je Bog podario! Svjesno preuzimamo odgovornost za NAŠU DJECU i želimo samo njihovo normalno školovanje uz poštivanje higijenskih mjera u školi!

Neka mi i na grobu stoji samo titula ova koju životom branim i bit ću pred Bogom mirne savjesti!

MAJKA

SirokiBrijeg.info