HRVATSKA DIJASPORA: “Šta ćeš u Njemačkoj, oni samo jednog predsjednika imaju, a u nas trojica”

Nemoj sine nikud ići, zar ne vidiš da smo izabrali vladu koja će ti omogućiti dostojanstven život kud kuće? Nek te ‘rani kora kruva, kaplja vina i zrno soli… Navikavaj se na to, jer kad budeš umirovljenik, nećeš više od toga ni dobiti.

Kud bježiš? Zar ne vidiš da nam je zdravstveni sustav na nivou? Bolnice opremljene, rodilišta puna a srećom pa ne trebaš nikomu mito davati. I operaciju ćeš dobiti na vrijeme, jer su liječnici odlično plaćeni pa ne moraju štrajkati.

Zar ćeš hranu s tuđe zemlje jesti? Pogledaj nam poljoprivredu, njive su brižno zasijane, a poticaji pristižu redovno. Police su pune domaće hrane, pa nismo ludi uvoziti hranu pokraj Posavine i Slavonije… Zar ne?

To je tvoja zemlja, tu sagradi dom. Ne boj se, nećeš biti deložiran. Toga kod nas nema… Tvoja država te štiti od lihvarskih banaka.

Nek bude znanja i blagostanja… Stoga uči i školu završi. Posao te čeka, srećom ne trebaš biti politički podoban.

E gledaj socijalne politike… Vlada je skužila da izumiremo pa je uvela dobar dječji doplatak i ostale socijalne doprinose. Posebno u Bosni i Hercegovini, u kojoj se za tebe brine svih 14 vlada i preko 120 ministara na tri razine vlasti. I ti bi išao?

Ma ne idi! Pogledaj kako nam ekonomija odlično funkcionira. Evo ove godine vlada je obećala tri nove kladionice u gradu. A europske lige taman počinju…

Gledaj sklad i konstruktivne rasprave u općinskom, županijskom i federalnom parlamentu. Strpi se, možda se i državni nekad sastane. Šta ćeš u Njemačkoj, oni samo jednog predsjednika imaju, a u nas trojica.

Ajde dobro, možda i nije sve tako sjajno. Ako ti se neka nepravda i dogodi, tu je naš pravosudni sustav koji će te obraniti i zaštititi.

Ostani tu, još će Sunce sjati…

Dijaspora će se snaći samo je pitanje…..kad će se vratiti

Hrvatska dijaspora (Njemačka) / SirokiBrijeg.info