Gruđanke u Goraždu istoimenu ekipu podučavale rukometu!

GORAŽDE – Pošetak utakmice u potpunosti je pripao ekipi HŽRK Grude Autoehrc koja je u 9. minuti vodila 7:1.Nakon toga dolazi do perioda u kojem domaće pojačavaju agresivnost u igri koja je često prelazila granice sportskog ponašanja, ali gošće drže sigurno odstojanje i na poluvrijeme se odlazi rezultatom 11:14.

Domaća ekipa od početka drugog poluvremena kreće sa grubom igrom čiji je rezultat teška ozljeda Amande Marić u 33. minutu koja je hitno prebačena u goraždanski dom zdravlja gdje joj je konstatirano puknuće rebra. U prvih 12 minuta drugog poluvremena domaće igračice su zaradile samo 4 isključenja jer je očito pritisak gledatelja bio odlučujući kriterij za donošenje sudačkih odluka.Samo to može biti razlog i za izravni crveni karton koji su suci dodijelili Nikolini Čuturi za potpuno nenamjerni prekršaj koji je bio bezazlen u odnosu na silne grube i nesportske prekršaje domaćih igračica koji nisu sankcionirani.

Kad se zna da su Gruđanke u Goražde doputovale bez ozlijeđene Marije Gudelj,bolesnih Josipe Braćić i Tine Bandić, onda je slanje Amande Marić u bolnicu i Nikoline Čuture na tribine, trebalo biti dovoljno za iznenađenje i poraz prvakinja.

Međutim tada je proradio hercegovački inat i ponos koji su uz rukometnu kvalitetu grudskih rukometašica ne samo održali nego i znatno povećali prednost prvakinja koja je na kraju iznosila 11 pogodaka prednosti.

U tim teškim trenucima ključnu ulogu su odigrale tri iskusne igračice Andrea Prusina,Anica Gudelj i Ana Vrančić, te ne tako iskusne ali sjajne Anita Azinović i Klara Mikulić. Međutim ono što je dalo posebnu draž ovoj pobjedi je više nego odličan nastup dvije petnaestogodišnjakinje i to Ane Kondže koja je postigla dva izvanredna pogotka u odlučujućim trenucima i zajedno sa isto tako odličnom Mateom Bandić izvrsno odigrala obranu.

Za ovu igru i pobjedu u ovakvim uvjetima igračice i trenerica zaslužuju sve čestitke.

Nesportsko ponašanje i grubu igru domaće ekipe je djelomično objasnio trener domaćih gosp.Nermin Đana koji je nakon utakmice došao do vodstva ekipe HŽRK Grude da ispriča rekavši da se izvinjava za ovakvu igru i nesportsko ponašanje i da moli da shvatimo da nije bilo namjere da se netko ozlijedi nego da njegove igračice „jednostavno ne znaju igrati jer nisu naučene da igraju rukomet pa zato ovako igraju sa puno nesportskih prekršaja“

Ekipa HŽRK Grude Autoherc je sretno stigla nazad u ranim jutarnjim satima.

Goražde – HŽRK Grude Autoherc 20:31(11:14)

ŽRK Goražde: Anisa Selimović,Anera Barut,Emin Mujagić 3,Džejna Velić,Azerina Hrelja 2,Zerina Smajović,Ajla Alikadić 5,Ena Kostić 3,Armina Marić 4,Mirnesa Halimić,Ajla Srna,Azra Balić,Amina Odžaković 2,Džejla Murtspahić,Zerina Bujak,Amina Oputar 1.

Trener:Nermin Đana
Sedmerci:3(3)
Isključenja:14 min

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj , Anđela Milas, Amanda Marić 3,Nikolina Čutura 5,Ana Vrančić 6, Matea Bandić, Andrea Prusina 8, Ana Kondža 2,Ana Nikić ,Klara Mikulić 3,Anita Azinović 4,Lucija Žulj.

Trener: Zlata Zubac
Sedmerci: 7(5)
Isključenja: 4 min

Slijedi stanka u Premijer ligi sve do 26.03.2016. kada u Grudama gostje ekipa RK Lokomotiva iz Mostara, ali će prije toga, točnije 19.03.2016. u 19.30 sati u Grudama biti odigrana uzvratna utakmica KUP-a BiH u kojoj gruđanke dočekuju ekipu HRK Katarina iz Mostara.

Hzrk-grude.com